BoIS klara för kval – minst

Robin Hofsö byttes in till andra halvlek för att ge mer tyngd i anfallet. Något mål blev det dock inte. Foto: Nisse Nilsson
Robin Hofsö byttes in till andra halvlek för att ge mer tyngd i anfallet. Något mål blev det dock inte.
Foto: Nisse Nilsson

Trots massor av målchanser slutade seriefinalen mellan Värnamo och BoIS 0-0. Värnamo hade det mesta av spelet men i slutet av matchen tryckte BoIS på för ett segermål. Den delade poängen innebär att avståndet till Värnamo fortfarande är tre poäng. Klart är dock att Utsikten inte kan knipa någon kvalplats.

Det var en rejäl kamp som utspelade sig på Finnparksvallen i Värnamo när BoIS gästade på söndagen. Hemmalaget rivstartade och radade upp målchanser. Philip Mårtensson gjorde dock en kanonmatch och stod rätt placerad varje gång det hettade till. Oscar Petersson hade en gyllene chans att ge BoIS ledningen men hans skott träffade insidan av stolpen.

BoIS var något bättre i andra halvlek men Värnamo var fortfarande det lag som höll i taktpinnen. Gång efter annan var Värnamo framme men den där sista skärpan infann sig inte hos hemmalaget.
Även i andra halvlek hade BoIS en boll i stolpens insida. Det var Kevin Jensen som sköt från fint läge men Filip Eriksson i Värnamomålet fick fingertopparna på bollen som träffade stolpen.
I slutet av halvleken tryckte BoIS på samtidigt som Värnamo kontrade. Och det är märkligt att en match med så många målchanser slutar 0-0.
– Det blir så ibland. Båda ville ha första målet och då blev det krig, säger BoIS tränare Billy Magnusson och beskriver sin syn på matchen.
– Vi är lite tagna av stundens allvar i början av matchen och Värnamo tillåts göra lite som dom vill. De skapar en hel del samtidigt som vi har ett stolpskott. I paus tar vi ut Prudence och ersätter honom med Robin Hofsö för att få mer tyngd framåt. Jag tycker att det blir lite bättre men Värnamo skapar ändå en hel del. Detta var en match som kunde slutat hur som helst.

Tränaren gläds dock åt att kvalplatsen är fredad. Men han siktar högre än så.
– Jag är mer besviken än nöjd. Men nu ska vi se till att ta sex poäng på de återstående två matcherna och därmed tvinga Värnamo att ta minst fyra. Sen får vi se om det avgörs på poäng eller målskillnad.

Kevin Jensen hade ett skott i stolpen.
Foto; Nisse Nilsson
Till arkivet