BoIS laddar för seriefinal

BoIS-tränare Billy Magnusson laddar inför söndagens seriefinal mot Värnamo. Foto: Nisse Nilsson
BoIS-tränare Billy Magnusson laddar inför söndagens seriefinal mot Värnamo.
Foto: Nisse Nilsson

Alla matcher i en fotbollsserie är lika viktiga. Det finns dock de matcher som har det där lilla extra. Och imorgon är det dags för just en sådan match för BoIS. Det är seriefinal. Och utgången av matchen har stor betydelse för hur serien avslutas.

Med tre matcher kvar av årets söderetta så är spänningen större än någonsin.
– Det kan man säga. När tio omgångar återstod var läget sådant att Värnamo kändes klara och att vi var några lag som skulle slåss om kvalplatsen. Men nu ser det annorlunda ut, säger BoIS tränare Billy Magnusson dagen innan match.

Värnamo ligger tre poäng före BoIS i skrivande stund. Vid en randig seger på söndagen så står lagen alltså på samma poäng och endast målskillnaden avgör vem som leder. Värnamo har dock nio fler gjorda mål vilket innebär att BoIS skulle behöva vinna med fem mål för att ta ledningen. Men faktum kvarstår. En randig seger innebär att söderettan avslutas med en rejäl nagelbitare för alla BoIS-fans.

Det faktum att Utsikten, som ligger på tredje plats och är det enda lag som kan ta en eventuell kvalplats från BoIS, förlorade på fredagen.
– Ja, det kändes skönt. Men samtidigt så har vi helt fokus på vårt eget. Det är det enda vi kan påverka, säger BoIS tränare.

Han vill inte spekulera i vad som ligger bakom det faktum att den tidigare segermaskinen Värnamo plötsligt har fyra raka förluster.
– Alla lag kommer in i svackor. Vi var lite ojämna tidigare och dom har sin formsvacka nu.

Truppen är lediga under lördagen och ska träffas imorgon söndag klockan 11.30 på IP. Strax därefter går bussen mot småländska Värnamo, en resa på knappt 20 mil.
– Det är skönt att det är en ganska kort resa. Vi stannar och käkar lunch på vägen. Sedan är det raka spåret till Värnamo och match klockan 17.00.

Billy Magnusson har redan spikat sin startelva och meddelat denna till spelarna. Han vill dock inte avslöja något innan timmen före match.
– Patric Nwadike och Niklas Nielsen skadade sig förra matchen och de är inte spelklara. Dessa ersätts av Dennis Olofsson och Linus Olsson som är tillbaka. Dessutom är målvakten Carl Lindell sjuk och stannar hemma och han ersätts av Hampus Pauli. Annars är truppen den samma som i matchen mot Linköping, säger Billy Magnusson och avslutar.
– Innan vi slutar samtalet så vill jag passa på att gratulera min kollega Max Mölder som fyller år idag. Han är den enda som får äta tårta idag. Sen får vi väl se om vi andra får anledning att äta tårta imorgon.

Passa även på att stötta BoIS genom att köpa ett valfritt antal fiktiva biljetter till matchen mot Värnamo. Detta gör du genom att swisha 25 kronor per biljett till 123 2200 152. Läs mer på BoIS hemsida.

Till arkivet