BoIS allt närmare toppen

BoIS tog en blytung trepoängare när Linköping gästade IP på lördagen. Matchen slutade 4-2 till de randiga och visst var det rättvist. Målgörare för BoIS var Niklas Nielsen, Viktor Wihlstrand, Filip Olsson och Kevin Jensen. Segern innebär att BoIS nu är endast tre poäng bakom ledande Värnamo som inkasserade sin fjärde raka förlust.

BoIS fick en smakstart i matchen1-0 kom efter endast åtta minuter då Niklas Nielsen kastade sig och nickade in ett högerinlägg. Och 2-0 kom tre minuter senare och även det var ett nickmål. Det var Viktor Wihlstrand som knoppade in en hörna.

BoIS fortsatte att pressa Linköping och bollen rullade de randigas väg mest hela tiden och i minut 36 kom även 3-0. Det var Filip Olsson som distinkt stänkte in bollen efter en retur från en Linköpingförsvarare.

I slutet av halvleken började dock BoIS slappna av, något som bortalaget utnyttjade. Efter en miss på mittfältet kunde Linköping iscensätta ett snabbt anfall som resulterade i att Dmitry Zhuravlev kunde reducera till 3-1. Fredrik Alm var också mycket nära att göra 3-2 men han missade bollen med ett par centimeter.

I slutet av första halvlek tvingades BoIS till ett byta de Patric Nwadike skadade sitt högerlår. Och fem minuter in i andra halvlek fick Niklas Nielsen bäras ut på bär efter att han sprungit ihop med Emir Plakalo i Linköpingsmålet.

Det märktes att BoIS spelade på resultatet. Linköping tilläts styra mer. Exempelvis hade Marko Jordan ett rappt skott i minut 57 men BoIS keeper Philip Mårtensson stod väl placerad.

Tio minuter senare kom dock ännu en reducering. Det var Alexander Tkacz som puttade till en Linköpingsspelare i samband med en brytning varpå domaren dömde straff. Christian Moses gjorde inget misstag och så stod det 3-2 på resultattavlan.

Kevin Jensen såg dock till att det inte skulle bli en nagelbitare ända till slutsignalen. Med knappt fem minuter kvar av ordinarie matchtid gjorde han 4-2 efter att först ha lurat tröjan av Jesper Beurling och därefter tunnlat Emir Plakalo.

Därmed var Linköping ett slaget lag och BoIS var betydligt närmare 5-2 än att gästerna skulle reducera.

BoIS tränare Billy Magnusson är av naturliga skäl mycket nöjd med trepoängaren.
– Ja det känns skönt att vi kan hålla avståndet till lagen under oss, säger han.

Hur det är ställt med Patric Nwadike och Niklas Nielsen vägar tränaren inte sia om.
– Patric har ont i låret och det kan röra sig om en bristning men det får vi veta mer om på måndag.  Beträffande Niclas Nielsen så fick han en smäll i huvudet i samband med kollisionen med målvakten och han var yr. Därför tog vi av honom direkt och just nu har han huvudvärk. Men även här får vi avvakta ett par dagar och se vad som händer. Vi har speciella rutiner i dessa fall.

I och med segern tar BoIS ett stort kliv närmare den åtråvärda förstaplatsen i Söderettan. Detta eftersom Värnamo åkte på sin fjärde raka förlust när de mötte serietrean Utsikten på lördagen. Billy Magnusson manar dock till lugn.
– Det är ju kul för Utsikten, är hans fösta kommentar.
– Sen fokuserar vi på vårt eget spel och gör vad vi kan för att komma ifatt Värnamo. Vi ska åka upp dit och ge dom en rejäl match. Vi har revansch att kräva.

Till arkivet