Annons

Max tog första EM segern

Max Pålsson på träning på Saxtorpsbanan.
Foto: Anders Hansson.

Motocrossföraren Max Pålsson avslutar årets säsong på bästa tänkbara vis. Landskronaföraren fick stiga överst på prispallen vid den avslutande EM-deltävlingen i Lommel och har redan siktet inställt på nästa säsong.

Annons
 

Den tunga sandbanan i belgiska Lommel betraktas av en del förare som en formidabel skräckbana. Detta gäller inte för Max Pålsson från Landskrona MK som vid årets sista EM-deltävlingen 125cc i motocross sopade banan med konkurrenterna och vann båda heaten.

Max Pålsson vann kvaltävlingen och fick därmed inta sin första pole position i EM-tävlingarna.
– Första heatet tog jag starten och vann. I andra heatet var jag fyra i starten men körde upp mig och vann med hela tio sekunder, säger Max Pålssson som därmed avslutade som vinnare av den sista EM-deltävlingen. I det totala sammandraget slutar Max Pålsson på en mycket hedrande fjärdeplats endast sex poäng bakom årets trea.

– Nu blir det hem till Sverige och vila nån vecka sen tillbaks till hårdträningen inför nästa år, avslutar Max Pålsson.

Placeringen gör att Max Pålsson automatiskt tilldelas en elitlicens av Svenska Motorsportförbundet (tidigare Svemo) inför 2021.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser