Kronan ångar på i division 1

Emilia Saxne dunkar in ett poäng till Kronan i segermatchen mot Svedala. Foto: Robert Karlsson.
Emilia Saxne dunkar in ett poäng till Kronan i segermatchen mot Svedala.
Foto: Robert Karlsson.

Förra veckan innehöll två matcher i division 1 södra för Kronan VBK. På torsdagen tog laget sig an Svedala på hemmaplan i säsongens första Skånederby, medan Eneryda från Älmhult stod för motståndet på bortaplan söndagen.

Torsdagens skånederby började ganska nervöst och svajigt från hemmalaget och ett jämnt första set kunde till sist spelas hem till 25-23, mycket tack vare ett riktigt bra inhopp från Karolina Karlsson. I andra och tredje set spelade Kronan mer avslappnat men hade det kämpigt med servemottagningen, vilket gjorde att centerspelet aldrig riktigt kom igång. Dock var det aldrig någon snack och Kronan vann komfortabelt de två seten och även matchen. Mycket tack vare en riktigt bra insats av planens yngsta spelare Emilia Saxne som har startat säsongen urstarkt och dundrar in poäng till laget. Hon slog in hela 20 poäng över de tre seten och blev utsedd till matchens lirare.

Matchen i Älmhult startade likadant som derbyt, med ett nervöst Kronan och med svajig servemottagning, och man tappade en 22-18 ledning till 22-25 och setförlust. Men sen kom Ebba Norstedt in och stabiliserade servemottagningen och serieledarna tog över kontrollen i matchen och vann de tre följande tre seten med 25-22, 25-17 och 25-18. Tack vare att servemottagningen blev bättre kom även centerspelet igång ordentligt och nyförvärvet Annie Nyberg kom in ordentligt i matchen i både anfall- och blockspelet. Hon noterades för 18 poäng och blev utsedd till matchens lirare i ett överlag välspelande Kronan.

Veckans vinster innebär att Kronan efter fem omgångar toppar tabellen med full pott, 15 poäng.
– Nu väntar några veckors ledigt från seriespel där vi kan fokusera på träning. Nästa match i division 1 är på bortaplan mot Falkenberg den 8 november. Men innan dess spelar vi U23 SM i Lund om två veckor. Där väntar en tuff men rolig utmaning då de flesta av lagen som ställer upp håller till i elitserien, säger Marie Saxne, coach för Kronan VBK.

Glada Landskronatjejer efter segern mot Svedala.
Foto: Robert Karlsson.
Till arkivet