Annons

Säker seger för BoIS över Oskarshamn

BoIS tog en stabil trepoängare när Oskarshamn gästade IP på lördagen. BoIS första mål gjordes av Filip Olsson och de två andra av Oskar Petersson. Segern innebär att BoIS stärker sin kvalplats.

Annons
 

Med tanke på att båda lagen saknade flera spelare som normalt är med i startelvan så var det en underhållande fotbollsmatch som de 50 åskådarna på Idrottsplatsen. Båda lagen började piggt och skapade hyfsade chanser. Bland annat hade William Kvist ett drömläge mitt framför mål efter 22 minuter men hans skott gick utanför.

I den 37 minuten kom dock 1-0. Det var Filip Olsson som prickade in en frispark från ungefär samma plats som han avgjorde mot Eskilsminne senast. Denna gång studsade dock bollen förrädiskt innan den smet in vid Gustav Nybergs vänstra stolpe.

Tre minuter senare snodde BoIS åt sig bollen efter taffligt försvarsspel av gästerna och Oscar Petersson kunde pricka in 2-0 via en försvarare.

Oskarshamns bästa chans i första halvlek var ett skott i stolpens utsida efter en knapp halvtimme när det stod 0-0 på resultattavlan.

I andra halvlek hade Oskarshamn inte mycket att sätta emot. BoIS hade full kontroll på matchen. De störde bortalaget högt upp på planen och ställde till en del oreda. Och med knappt tio minuter kvar av ordinarie matchtid fick BoIS en hörna som tillslut hamnade framför en helt ren Oscar Petersson som enkelt men bestämt gjorde 3-0.

BoIS fortsatte att spela av matchen och vann till slut rättvist. Oskarshamn ska dock ha en eloge för att de bjöd upp till kamp.

Noterbart är att Torn vann över serieledarna Värnamo. De leder dock söderettan med tio poäng före BoIS som har en match mindre spelad. Och den matchen avgörs på onsdag då BoIS tar emot Lindome.

Annons
Annonser




















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser