Annons
Fredagen den 21:e januari
1.8°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

JSM på hemmaplan gav mersmak

Alvin Broman fortsätter att imponera och i helgen blev det silvermedaljer på USM. Foto:Privat.

Den 26-27 september genomfördes SM för juniorer i tyngdlyftning i Landskrona. Tävlingarna genomfördes under strikta former i avseende till vår pågående Covid-19 pandemi.
Landskrona Atletklubb hade sju anmälda lyftare till Junior-SM, tyvärr kom inte fyra av dessa till start på grund av skador och sjukdom.

Annons
 

Under lördagen tävlade Elisa Donnerhag i klass -55kg.
– Elisa skötte det med den äran med nytt personligt rekord i stöt och sammanlagt. Det räckte inte hela vägen fram till medalj men hon kom på en mycket hedervärd fjärdeplats, berättar Sören Johansson från arrangörsklubben LAK.

Under söndagen tävlade Alvin Broman i klass -89kg.
– Alvin har gått starkt framåt det sista året. Han satte personligt rekord i ryck med 122kg och i stöt med 146kg vilket gav ett sammanlagt resultat med 268kg. Resultatet räckte till silver i alla disciplinerna. Alvin kan förgylla våra dagar som junior i ett par år till. I samband med prisutdelningen mottog Alvin också ett stipendium på 3000:- från Lyftidrottens ungdomsfond, säger Fredrik Hertzberg från LAK.

Sist att tävla för Landskrona blev Eleonora Sjögren i klass -87kg.
– Eleonora är ganska ny i sporten tyngdlyftning och detta var debut i de lite större sammanhangen. Men vilken debut det blev, när Eleonoras konkurrenter bommade ut sig i ryckmomentet så blev det guld i ryck och sammanlagt samt brons i stöt. Det blev dessutom nya rejäla personliga rekord för henne, noterar Sören Johansson.

Eleonora Sjögren visade  inga premiärnerver utan knep guldet i ryckmomentet. Foto: Privat.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser