William Kvist bakom randig bortaseger

William Kvist har just gjort 1-0 mot Tvååker. Foto: Nisse Nilsson
William Kvist har just gjort 1-0 mot Tvååker.
Foto: Nisse Nilsson

BoIS tog en lika viktig som säker trepoängare när man mötte Tvååker på bortaplan på onsdagen. Matchvinnare var William Kvist. Först gjorde han matchens förta mål och sedan fixade han straffen som Jonathan Asp gjorde 2-0 på. Segern innebär att BoIS fortfarande är med i toppen och kämpar om kvalplatsen till Superettan.

Som så många gånger förr så var det BoIS som hade mest boll medan Tvååker försvarade sig. Till skillnad mot när BoIS mötte Utsikten i söndags så lyckades BoIS lirka upp försvaret vid några tillfällen. Efter dryga fem minuter hade William Kvist ett gyllene läge mitt framför mål men skottet var lika dåligt som läget var bra. Han fick dock sin revansch i minut 19 då han enkelt kunde sparka bollen i mål efter en fin prestation av Dennis Olofsson på högerkanten.
Även Linus Olsson hade ett läge att göra mål men hans skott i minut 28 gick över.

Tvååker var framme vid ett par tillfällen under första halvlek. De hade bland annat tre hörnor i följd några minuter innan BoIS ledningsmål och vid ett tillfälle efter 25 minuter var det rörigt framför BoIS mål. Men någon het chans hade de inte.

Andra halvlek var knappt tio minuter gammal när William Kvist drogs omkull i straffområdet. Jonathan Ask gjorde inget misstag.
Därefter kontrollerade BoIS matchen ganska bra. Trots att Tvååker låg högre upp på planen för att möta de randiga. Men närmare en reducering än en frispark i ribban kom inte hallandslaget.

Närmast väntar en ny bortamatch för BoIS. Det är på söndag som de randiga åker till Lund för att möta Lunds BK på Klostergårdens Idrottsplats.

Till arkivet