Frustrerat BoIS fick ”bara” oavgjort

BoIS gjorde egentligen allt rätt när de tog emot Utsikten på lördagen. Allt förutom mål. Anledningen till att matchen blev mållös var att Utsikten parkerade med praktiskt taget hela sitt lag i sitt eget straffområde under de 93 minuter som matchen varade. Statistiken efter matchen var tydlig. 13-2 i avslut till BoIS. Men det kan kvitta. Matchen slutade 0-0 och BoIS ligger fortfarande tre poäng bakom Utsikten.

Från första minut till sista var det BoIS som hade boll. De få gånger Utsikten stack upp lyckades de inte få till någon farlighet. Under de första 45 minuterna lyckades inte BoIS heller skaka fram några speciellt vassa lägen. Muren i Utsiktens straffområde var kompakt. Närmast att få till ett mål var Kevin Jensen och Nicklas Nielsen.

Andra halvlek såg på många vis ut som den första. BoIS skapade dock några fler chanser och kom till fler avslut. Men om Axel Wibrån inte stod i vägen så gick bollen antingen över eller utanför målramen. Klart är dock att BoIS borde haft en straff när Linus Olsson gjordes ner i straffområdet i matchens sista minut. Men domaren, som stod perfekt placerad, valde att inte blåsa.
– Eller så vågade han inte i det läget. Straffen var solklar, säger BoIS tränare Billy Magnusson efter matchen.
– Det är klart att det känns frustrerande. Killarna gjorde ett bra jobb men Utsikten lyckades med sin taktik till fullo.

På frågan om han blev förvånad över Utsiktens kompakta defensiv svarar Billy Magnusson både och.
– När vi mötte dom i Göteborg så började de piggare men när de gjort 1-0 så började dom spela defensivt. När vi sedan kvitterat gasade dom igen. Vi hade pratat om detta och var beredda på att de skulle backa hem. De ville ju ha kvar avståndet till oss i tabellen.

Närmat väntar två bortamatcher för BoIS nästa vecka. Först möter de randiga Tvååker på onsdag och då är Filip Olsson och Patrick Nwadike avstängda. Därefter väntar derby mot Lunds BK på söndag.

Till arkivet