Annons

Jan Stenberg – still going strong

Jan Stenberg spelar, trots sina 60 år, fotboll aktivt. Den sociala biten är dock viktigare än resultatet i matcherna.

Det finns de som drar ut sin fotbollskarriär längre än andra. En som verkligen gjort så är Jan Stenberg som till vardags spelar i BK Frams B-lag. I februari fyllde han 60 år och på onsdagskvällen spelade han match på Exercisfältet mot Stehag. Det blev en storförlust för Jan och hans lagkamrater. Men det struntar han i.

Annons
 

Det var en av sommarens sista dagar när Frams B-lag ställde upp mot Stehag på ”Exan” på onsdagen. Längst bak i backlinjen placerade sig Jan Stenberg. Hans jobb bestod först och främst i att hindra motståndarna från att göra mål. Det gick sådär.
– Det blev en storförlust. Hur mycket det blev vet jag inte. Och det kan kvitta. Det var i alla fall en kul match för jag fick springa en hel del, säger den blonde storväxte fotbollsspelaren efter matchen.
– Det är främst den sociala biten som får hit mig till Exan. Den är jätteviktig.

Det var på Exercisfältet allt började för mer än ett halvt sekel sedan.
– Jag började spela i Wormo som grabb. Efter det så har jag varit rundor lite och nu är det Fram som gäller, säger Jan Stenberg.

Han har spelat både med och mot sina två söner men att spela mot barnbarn tror inte Jan Stenberg på.
– Det ligger lite väl långt fram i tiden, säger han och skrattar.

Det hörs på tongångarna runt konstgräsplanen att det är ett muntert gäng.
– Jadå. Här är en härlig stämning. Jag brukar ge ungdomarna lite gliringar. Jag har lovat att komma och kolla på dom andra när de är 60. Jag har även sagt till min ena påg som spelar anfallare i Asmundtorp att han kan hojta till när han gjort 600 mål. Det är ungefär så många jag gjort.

Det är cirka två år sedan han spelade i A-laget. Några ambitioner att göra come back där har inte Jan Stenberg.
– Nej, knappast. Jag tänker inte ta någons plats där. Det räcker mer än väl för mig att spela B-lagsmatcher.

På grund av corona har det endast blivit tre matcher än så länge denna säsong.
– Så är det tyvärr. Men jag klagar inte. Jag kör på. Jag har missat max fem träningar på 26 år. Då kom jag tillbaka efter ett uppehåll på tio år.

Några planer på att sluta har han inte.
– Inte en chans. Jag spelar kvar tills dom slänger ut mig. Jag gjorde två mål i den första B-lagsmatchen nyligen så jag är på g, avslutar han och fyrar av ännu ett leende.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser