De ställer ut på Landskronas Finaste

Jens Jentin Lindberg med en sprillans ny Highkey Tintin som är  aktuell på  utställningen den 14-16 augusti på Galleri Direkt. ”Should I stay or should I go now! - Det är en helt fri tolkning över Landskrona Direkts bekymmer under coronatiden, säger fotografen som här fått följe av redaktionshunden Zac.
Det var ett otroligt gensvar bland stadens kulturutövare när Landskrona Direkt bad om verk till den stödauktion som gick av stapeln i juni.  Rent av hörde flera konstnärer av sig än vad som tillfrågats. Till helgen gengäldar och tackar nättidningen för stödet genom att bjuda in till utställningen Landskronas Finaste – med verk från ”givarna”.

– Det är vårt sätt att visa vår tacksamhet. Varför inte förgylla hemmet med ett nytt konstverk så här inför hösten. Passa på att gynna det lokala. Handla målningar, skulpturer och foto av konstnärer från Landskrona, säger Håkan Karlsson, ansvarig utgivare på Landskrona Direkt.
– Många av verken är helt nya och aldrig tidigare visade. 

Väggarna till Landskrona Direkts redaktion byter ibland skepnad och kallas då för Galleri Direkt.
– Just nu är de riktigt bra. Landskrona besitter så otroligt många kreativa konstnärer och här får man en bra bild av vilken hög klass Landskrona håller som konststad. I runda svängar finns här verk av drygt 30 konstnärer, säger Kary Persson och välkomnar allmänheten till Gamla Kyrkogatan 21, fredag till söndag klockan 11-16.

– In på gården och upp en våning, hälsar han.
– Förresten passa även på att besöka våra grannar som håller öppet och missa för guds skull inte LA BBQ Team som  grillar på gården.

Kom se på verk av och träffa några av följande konstnärer som är en del av Landskrona Finaste:
Souzan Yassin, Lars Tex Johnsson, Jannicke Larsson, Etiskvandalism, Elin Linde, Peter Plato, Louise Östberg, Susanne Wärn-Persson, Birgitta Glenmark, Örjan Kristenson, Ullastina Larsson, Björn Wiklund,  Pete Doherty, Hans Jonsson, Håkan Karlsson, Thor-Björn Johansson, Hjördis Thelander, Jonni Ekdahl, Eva Olsson Strandqvist, Elena Hafström, Annette Kumerle Lindwall, Caysa Molin, Jens Jentin Lindberg, Nathalie Thengius, Sayed Khatib, Monika Nordengren, Sofia Björne, Niklas Lövgren, Anita Grenter, Rose-Marie Bengtsson, Tim Timmey, Anders Cöster, Viola Lesén samt Annika Reinhold.

STÖD Landskrona Direkt!
På plats även en fyndstödvägg med fotografier.
Stöd din lokala oberoende nättidning. Sätt in ett bidrag via Swish: 123 360 46 00

Landskronas Finaste
Galleri Direkten
Gamla Kyrkogatan 21
Landskrona
14-16 augusti klockan 11-16

Tidigare ”borgmästaren” Lennart Söderberg är en stor vän av Landskrona Direkt, här med en tavla till utställningen som sambo Monika Nordengren målat klart i veckan.
Till arkivet