Säker seger för BoIS

Patrick Nwadike och Kevin Jensen flankerar Niclas Nielsen. Alla tre målskyttar i onsdagens match mot Tvååker.
Patrick Nwadike och Kevin Jensen flankerar Niclas Nielsen. Alla tre målskyttar i onsdagens match mot Tvååker.
Uppdaterad 22.10

BoIS tog en kassaskåpssäker trepoängare när Tvååker gästade IP på onsdagen. Niclas Nielsen visade vägen genom att göra matchens två första mål i första halvlek. I andra var det först Patrick Nwadike som gjorde 3-0 innan Kevin Jensen satte spiken i kistan.

BoIS gjorde det igen, kom tillbaka direkt efter en förlust. Detta är något som BoIS tränare Billy Magnusson vill lyfta fram efter segern över Tvååker på onsdagen.
– Det var inte roligt för spelarna efter förlusten mot Linköping i helgen. Men precis som efter förlusten mot Värnamo så reser de sig som ett lag och går ut och visar vad de kan, säger Billy Magnusson.

BoIS började bäst och Niclas Nielsen hade inga problem att göra 1-0. Det var bara att sätta till foten en meter framför det öppna målet. Hans andra mål kom efter en knapp halvtimme då BoIS kontrade efter ett av få anfall från bortalaget.

BoIS fortsatte att dominera och det var mycket nära att Niclas Nielsen gjorde hattrick. Åtta minuter in i andra halvlek hade han en nick som från läktaren såg ut att vara precis innanför stolpen när Johan Ekelundh i Tvååkersmålet lyckades rädda. Bollen hamnade dock framför Patrick Nwadike som bara hade att slå in bollen i det öppna målet.
– Det stämmer. Bollen var faktiskt aldrig inne, säger Niclas Nielsen.

Efter 3-0 målet sjönk kvaliteten på spelet men någon fara för BoIS ledning var det aldrig. Någon riktig målchans lyckades inte Tvååker vaska fram. Istället satte Kevin Jensen spiken i kistan och punkterade matchen efter att BoIS rullat upp motståndarnas förvar.

Matchen sista målchans hade Niclas Nielsen som kom helt ren med Johan Ekelundh men hans lobb var inte tillräckligt hög.

Segern innebär att BoIS tar ett kliv upp i tabellen och ligger nu tvåa efter elva omgångar, sex poäng bakom Värnamo.

Närmast för BoIS väntar en ny hemmamatch på söndag. Då gästar Lindome.

Till arkivet