Hans målningar pryder yppersta musmattan

Kim Berkhuizen. med tavlorna som ligger till grund för Xtrfys design på sina nya musmattor.
Kim Berkhuizen med tavlorna som ligger till grund för Xtrfys design på sina nya musmattor.

Landskronabasareade Xtrfy är specialister på gamingutrustning. Nu gör man något unikt för branschen och lanserar ett samarbete med en konstnär.

Kim Berkhuizen har sannerligen varit i ropet på sistone. Succé för sin just nu pågående utställning på Pumphuset och i full fart med att måla aktivitetsbanor på skolgårdar runt om i landet med streetartkonstnären Tim Timmey, hinner han sticka emellan med konstfulla musmattor.
– Jag inledde samarbete med Xtrfy redan i november men jag har fått hålla tyst om det sedan dess. Skönt att det nu lanseras och kommer att finnas tillgänglig i nästan hela världen, säger Kim Berkhuizen.

Efter att ha introducerat sin fjärde generation av möss, tangentbord och mouse bungees, tar nu Xtrfy nästa steg i vad man kallar ”Project 4”,  och presenterar musmatteserien GP4.

Ifjol startade Landskronaföretaget utvecklingsprojektet för att ta fram en helt ny generation av produkter.
– Project 4 handlar om att ta både design och prestanda till en ny nivå. Vi vill göra professionell gamingutrustning mer uttrycksfull. Så varför inte se vår nya musmatta som en kanvas, och låta en av de mest uttrycksfulla konstnärer vi känner förvandla den traditionellt svarta musmattan till en serie konstverk?, säger Joakim Jansson, VD på Xtrfy.

Sagt och gjort. Kim Berkhuizen målade fyra tavlor som förövrigt nu hänger på bolagets huvudkontor på Rattgatan.  Dessa tavlor är grunden för de nya musmattorna och matchar övrig utrustning.
– Jag fick helt fria händer och valde att  tolka färgerna hos de olika versionerna av Xtrfys M4-mus. Jag ville jag göra den svarta musmattan mer uttrycksfull och därmed addera lite mer färg till användarens skrivbord, förklarar Kim Berkhuizen.

Xtrfys mål var tydligt. Man ville göra den bästa musmattan någonsin med den mest uttrycksfulla designen på marknaden.
– Vi har en ny textilyta med den perfekta balansen mellan fart och kontroll, säger Joakim Jansson och förklarar att utvecklingen har skett i nära samarbete med några av världens bästa spelare.

Årligen säljer företaget 40 000 – 50 000 musmattor.
– Bara i år har vi förhoppningar att kunna sälja 30 000 mattor med Kims abstrakta motiv på.

E-sportsutrustning är hett i pandemitider. Branschen har växt. Vissa varumärken med 300-400 procent och Joakim Jansson klagar inte.
– 60 procent av våra varor går på export. Vi har fokus på USA och Japan just nu. Det som är problematiskt för oss är att få fram visa produkter och komponenter. Fraktbolagen har det tufft när det knappt går några flyg. Men vi klagar inte, efterfrågan finns där, säger han med ett leende.

Frågan är om inte företaget nu också öppnar upp för en ny kategori kunder.
– Det är klart. Se vad som hände med gympaskor i den övre prisklassen som plötslig började användas till vardags. Här finns säkert de som ser detta som lifestyle-produkter och vill ha en färg- och konstprodukt på sitt skrivbord, utan att för den skull vara en gamer.  

Den nya musmattan förväntas landa i butikshyllan i augusti, och går nu att förhandsboka på xtrfy.com och hos lokala återförsäljare.
–  Innan jag satsade hundra på konsten jobbade jag på Media Markt. Det ska bli kul att gå dit och hälsa på igen så snart grejorna finns på hyllorna, avslutar Kim Berkhuizen.

GP4 Street Blue.
– Sen finns det en till ur min Street-serie samt en cloud och en retro, säger konstnären bakom verken.

 

Till arkivet