Annons

Landskrona klappar för pandemihjältar

En animering föreställande ett par klappande händer gjorda i jeanstyg projicerades nyligen på den stora fasaden vid City Gross parkering. Detsamma har de senaste veckorna skett på byggnader runt om i världen. Allt för att säga tack till nyckelpersoner i coronavirus-pandemin. På Instagram kan man via #iClapFor se mer om hur projektet sprids över världen.

Vem klappar du för i coronatider?, det undrar den Londonbaserade textilkonstnären Ian Berry, vars senaste verk projicerats världen runt, från London och Los Angeles till Medellin i Colombia till Svenska Hus fasad vid City Gross parkering i Landskrona.

Annons
 

Det hela började för ett par veckor sedan och var tänkt som ett personligt projekt mellan far och son. Konstnären som många minns från hans tid i Landskrona, där han hittade kärleken, har en svägerska som arbetar på Lunds universitetssjukhus. Det var i samtalen mellan far och son om mosterns och andra vänners arbete i frontlinjen mot coronaviruset som sonen Elliott föreslog att pappa skulle göra två klappande händer i jeanstyg.
– Det var rent av Elliott som ville se händerna från en projektor. Sagt och gjort. Vi tog ut den på balkongen .. och en idé var född, har Ian Berry berättat om projektet som kallas #iClapFor.

Sedan dess har nu händerna projiceras på väggar över hela världen. Genom hela Storbritanniens till USA, Sverige, Italien, Brasilien, Mexiko och tillbaka, ja rent av på höga granar vid stranden till Loch Ness och på självaste Edinburgh Castle.

Nyligen rapporterade det statligt brittiskt public service-företaget BBC om projektet och nämnde då även att händerna visats i Landskrona. Landskrona Direkt var på plats på parkeringen tillsammans med Ian Berrys Pumphus-aktuelle konstnärsvän Kim Berkhuizen när projiceringen gjordes. 

Ta chansen till en egen bild av Ian Berry
Som av en händelse finns nu en print av den världskände textilkonstnären Ian Berry med på den stödauktion för Landskrona Direkt som kommer att hållas på Skånes Auktionsverk den 9 juni.
Denna har skänkts av Galleri Gamla Staden som var först ut med att presentera konstnärens tavlor för en bredare publik. 

Print av Ian Berry med motiv från Lund som säljs på Skånes Auktionsverk den 9 juni. Buda på tavlan här >>

Kim Berkhuizen spelade in en film med sin drönare….

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser