Annons

Mogna män och modern tös släpper nytt

Anders Jeppsson i förgrunden berättar att han och rude boysen i The Statement har släppt en ny singel.
– Lyssna på den!, är hans uppmaning. Foto: Jens Jentin Lindberg.

Tillsammans kan vi mer än vi tror, menade Carl-Martin Vikingsson när han höll årets otraditionella valborgstal till Landskronaborna via den digitala nya tjänsten Landskrona play. Och Sture Allén Den Yngre som han också kallas försåg oss dagen innan den siste april med en alldeles ny låt där han tar lyssnaren ”hem till Landskrona igen” i låten “Jag har fått min dos”. Inte bara Sture utan ett helt koppel nya låtar har vi kunnat njuta på sistone från musiker med stark Landskronakoppling. Vi har idag lagt samtliga i topp på vår Landskronalista på Spotify.

Annons
 

Sveriges policy i Coronatider kan långsökt liknas vid ett skaband från Landskrona. Skepsisen är inledningsvis stor men på outgrundliga vägar funkar det – och det riktigt bra. The Statement släppte den 1 maj en singel med två helt färska låtar Daft och Motor Running.
– Vi följer inga mallar, utan gör vad vi själv gillar. Jag vill påstå att vi rör oss över ett stort spann inom skamusiken, säger bandets gitarrist Anders Jeppsson.

–  De två nya låtarna visar prov på det. Från mer traditionell ska till en låt som är betydligt piggare och ligger mer åt 2-tone hållet. Sen blir än tydligare när vi släpper vår fullängdare framåt höstkanten. Där finns en soullåt med, avslöjar han.

De jamaicanskt baktaktsgungande låtarna görs av Anders Jeppsson, Niklas Anderberg och Mikael Salonen och skivans ”A-sida”, Daft är en låt som trots att den skrevs för snart ett år sedan är som klippt och skuren i Coronatider. När världens ledare tar allt större plats kommer The Statement med en tydlig uppmaning.
– Det finns ett innehåll och ett budskap i texten. Om än den inte är politisk så uppmanar den lyssnaren till att tänka själv och följa sitt hjärta, säger Anders Jeppsson som även han hunnit lyssna in sig lite på några av de nya Landskronasläppen.

– The Bristles har en förlösande och catchy refräng i Back in the DDR. Misstänker att det är Svegis verk. Han är grym på den typen av fotbollsklacksrefränger, berömmer Anders Jeppsson.

Mer electropunk från Landskrona

På tal om Mikael ”Svegis” Svegbrant så släppte han och Johan ”Puma” Larsson under bandnamnet  Yohannans fyra nya låtar, The Reality Show EP i helgen. I det drygt 13 minuter långa huvudspåret Reality Show görs en intervju i bästa Bukowski-anda.

Keltiskt och svepande kallt
– Det finns alltså saker att ta till för att stå ut, skriver Niklas Lövgren på Landskronabaserade musikbloggen 482 MHz efter en smått lyrisk hyllning av  deltidsvenbon Pelle Osslers nya singelsläpp –   Keltiska havet. Vi instämmer. Bretonskt. Vindpinade vågor.  Liksom en hel del crepes och starköl över anrättningen.

FarSon
VaterSon är ett energiskt rockband som producerar låtar och videos i rasande takt, som sedan släpps via Landskronabaserade Melody Records. Nyligen kom bandets första album “TELLUS”  som innehåller tio låtar och det är fullt ös från förstastund med låten “Eastern Front”. En rökare som tidigare funnits med på FredagEfterLunch-listan.

Far och son, det vill säga Jimmy och André Drexler bjuder inte på några drakar och demoner, men däremot en stor dos politik och texter om livet och alla val vi ställs inför.  Vi väljer “Trigger of a Gun” till blandbandet men önskar samtidigt att Jimmy på uppföljaren bryter på tyska.

Cirkusskandal
Om VaterSon har inspirerats av bland andra Rammstein så hittar vi trådar bak till AC/DC och Kiss när hårdrockarna i Scandal Circus bjuder på rock’n’roll i All The Same. Bandet från Helsingborg och Landskrona har tidigare släppt tre singlar och två album.

Äntligen en Landskronatös
Efter alla gubbar avslutar vi med Landskronatösen Mathilda som kort och gott kallar sig för ME som artist.
Can’t get enough heter hennes andra singel.
– Jag skrev den i februari/mars förra året. Jag ville skriva en “feelgood-låt” som passade bra till sommaren och som var lite som en hyllning till alla fina människor i mitt liv. Den blev också, undermedvetet, extra inspirerad av romantiska känslor som jag höll på att utveckla för min bästa vän under de månaderna, berättar hon.

Hennes debutsingel ”internal sunshine (?)”  snurrade förra sommaren på bra på Spotify och Can’t get enough var klar redan i höstas.
– Det är mer än vårlåt så därför har jag avvaktat. Jag är jättenöjd med hur den blev och tycker faktiskt personligen mer om denna än den förra, säger hon och skrattar hjärtligt.

Samtliga låtar hittar du i vår Landskronalista på Spotify.

ME är uppväxt i Landskrona och heter egentligen Mathilda.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser