Unga prisades för kortfilm

Bild ur kortfilmen Slip and Slide från 2019 som prisades vid Pixel Skånes Filmfestival.
Bild ur kortfilmen Slip and Slide från 2019 som prisades vid Pixel Skånes Filmfestival.

Vi noterar att fem elever vid kulturskolan i Landskrona vann andrapris i Pixel Skåne Filmfestival den gångna helgen.

Pixel Skåne Filmfestival tvingades i år till en helomvändning från ett fysiskt till ett online-event.  I klassen Pixel junior för filmare till och med 15 år deltog i år hela 49 filmer. Hela vägen till en andra plats bar det för femminuters kortfilmen Slip and Slide i regi av Viggo Karlsson, André Åkesson, Teo Nilsson, Henning Strandberg samt Roni Karlsson. Filmen är inspelad i Kulturskolans lokaler i Landskrona.

Landskrona Direkts filmredaktion drar paralleller till den hårdkokta brittiska filmen Lock, Stock and Two Smoking Barrels samt ismaskinsscenen i Baksmällan 2. Utöver regi och medverkan svarade eleverna själv också för manus, foto och klippning av filmen. Producent är Maciey Kalymon.

Ibland får man ta till med hårdhandskarna när man ska städa bort sina problem.
Luta dig tillbaka och se filmen i sin helhet här.

 

Till arkivet