Annons

Ställer ut – inte in!

Landskrona Foto satsar om möjligt än mer på utomhusutställningar till höstens fotofestival.
– Vi hoppas ha någon utställning på plats redan tidigt i sommar, säger Jenny Nordquist chef för Landskrona Foto.

– Vi ställer ut! Vi ställer inte in, säger Jenny Nordquist chef för Landskrona Foto när vi för höstens fotofestival på tal.

Annons
 

Liksom resten av världen är Landskrona Foto påverkade av utvecklingen av COVID-19 pandemin. Länge har det varit osäkert hur det blir med höstens fotofestival men nu säger Jenny Nordquist att på ett eller annat sätt blir det fotofestival i Landskrona den 4- 20 september.
– Nu mer än någonsin är vi i behov av kultur. Vi planerar för att ställa ut cirka 20 internationella fotografer.  Främst tänker vi utomhusutställningar men även utställningar i våra egna lokaler, konsthallen, museet, Landskrona Foto Galleri, Exercishallen och på Citadellet, säger Jenny Nordquist och poängterar att det måste ske på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

När det gäller fotofestivalens olika evenemang, som konstnärssamtal, Portfolio Review, fotoboksdagen och guidade turer funderar arrangörerna i nya banor.
– Vi undersöker just nu hur vi kan ersätta delar av våra evenemang med digitala lösningar. Det kan vara att det finns QR-koder i anslutning till utställningarna. När dessa scannas så får man möta fotografen som själv berättar mer om sina bilder. Det är bra med fotografer – generellt så kan de själv filma alternativt någon i deras närhet, säger Jenny Nordquist.
Idag är det svårt att förutse hur situationen kommer att se ut när Landskrona Foto Festival  öppnar den fjärde september.
– Idag jobbar jag främst hemifrån i Köpenhamn men snart hoppas vi det lättar.  Vi övervakar situationen och förändringar kan ske med kort varsel, avslutar Jenny Nordquist.

Per capita är Landskrona antagligen den stad i Skandinavien som visat flest fotoutställningar utomhus.

Philong Sovan berättar om sin utställning ” In the City by Night” i bakgrunden lyssnar Christian Caujolle som då var ansvarig kurator för fotofestivalen intresserat.  Vid årets fotofestival kan fotograferna komma att berätta om sina bilder i filmer som nås via en QR-kod.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser