Annons

Välkommen visit i besöksförbudstider

När nära och kära inte får komma på besök sätter Patrick Ohlson Öhlander och Lars “Lunkan” Lundgren guldkant på tillvaron för de boende på Kassakrokens äldreboende.

För att sprida lite extra glädje under påskveckan arrangerar Landskrona stad en miniturné av gårdsspelningar på stadens alla äldreboenden.

Annons
 

– Sammanlagt besöker vi nio äldreboende runt om i kommunen, säger projektsamordnare Niclas Lundblad och gläds dubbelt.

– Att se glädjen hos det äldre är förstås kul men också att vi kan erbjuda lite arbete åt några musiker. Det är uppskattat och redan har vi hunnit få frågan om vi återkommer, säger han.

Vi står på gården till Kassakrokens äldreboende på Parkgatan. En innergård som dessutom är granne till stadshuset. På balkonger och i fönster sitter personal och boende och njuter i det fina vädret. På gårdsplanen svarar musikerna Lars “Lunkan” Lundgren, från Perikles, och Patrick Ohlson Öhlander, ständig gitarrist i bland annat SoulTime, för underhållningen. 

– Oh boy!, Vilket vackert väder, solen skiner idag, sjunger Lars “Lunkan” Lundgren och Peps-låten sätter liksom stämningen på arrangemanget.

– Vi skjuter från höften, svarar Patrick Ohlson Öhlander när Landskrona Direkt undrar vilken repertoar som bjuds.

– Det är olika från gång till annan. Huvudsaken är att vi har roligt och att det uppskattas.

Något som blir allt vanligare i dessa Coronatider är annars att musiker kör Live-streams via hemsidor och sociala medier. Lars “Lunkan” Lundgren har redan hunnit vara med vid två sådana spelningar hos Bosse Nilsson i Melodystudion i Landskrona. Där var och en haft i runda slängar 30 000 visningar.
– Vi planerar nu för att köra med fullt set med Perikles från en krog i Ystadtrakten och streama spelningen, säger han till glädje för alla dansbandsälskare.

Med i kulisserna och praktiserar finns också Felicia Pålsson, till vardags studerande vid Eventkoordinator på Yrkeshögskolan i Landskrona.
– Jag vill jobba med event för äldre och funktionshindrade. Här finns så mycket man kan göra som tyvärr inte blir gjort.

Så sant. Kreativiteten utmanas sannerligen i tider som dessa. Men helt klart blev det en mysig eftermiddagstimme i solskenet på innergården och att döma av applåderna så var det en välkommen visit så här i besöksförbudstider.

Applåder kom minsann även från stadshuset efter att den nykomponerade duon kört Siw Malmkvists “Tunna skivor”.

Patrick Ohlson Öhlander släpper loss med sin akustiska (!) gitarr.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser