GÄSTKRÖNIKA - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Falukorven

Jag!? En som kommit tillbaka till hemstaden, efter decennier i förskingringen. Skriver lite när jag har tråkigt, och i självvald karantän, kanske det blir en del, vem vet? Därmed kommer jag att ytterligare förpesta Er tillvaro i coronans tider. Med lök på laxen! Janne Svensson.
– Jag!? En som kommit tillbaka till hemstaden, efter decennier i förskingringen. Skriver lite när jag har tråkigt, och i självvald karantän, kanske det blir en del, vem vet? Därmed kommer jag att ytterligare förpesta Er tillvaro i coronans tider. Med lök på laxen!, hälsar Janne Svensson och bidrar idag med sin första krönika här på Landskrona Direkt. Foto: Poul W Lorenzen.

Jag är enig med Lars H! Falukorvspriserna kommer att stiga i höjden! Detta vårt nationellt mest ätbara korvstycke, är under luppen för att höjt pris. När annonsbladen rasslade i brevlådan idag, fanns inte falukorven med, i NÅGOT av butikernas erbjudanden! När de annars överträffar sig själva, att sälja den billigaste.  Den billigaste behöver inte vara den bästa, ack, ty, jag har provat de flesta…

Jag har ett par favoriter, dock kan jag inte i detta medium pusha för ett eller annat. Men får det en bra stekyta, utan att på något sätt bränna fast bör den vara OK. Corona…..!?

Månntro att de höjer priset? Svenska ingredienser. Vanliga kilopriset ligger på 30-40 spänn! Mitt antagande är att vi snart får se kilopriser på 70-80 kr. Sen kan vi köpa fläskfilé, importerad för ca 50 spänn, medan rimmat stekfläsk går på 80 riksdaler. Herregud: rimma fläskfilén hemma, bli av med fettet automatiskt, och tjäna en krona.

Rimma himma! I Coronatider bör vi tänka tillbaka, förbi andra världskriget, kanske även första. Dock kvarstår, vi måste klara oss själva. Och det gör vi!!

Min gamle överste i militära, skroderade för jämnan, ack vad jag var trött på det då… ”DU och jag, Vi tillsammans”. Idag ligger det något i  det!

Förra veckan anmälde jag mig till hemvärnet, gammal och halt. Kanske jag kan vakta något flygfält…..? Vi tillsammans!

Janne Svensson

 

Gästkrönikör på Landskrona Direkt

Skicka din krönika till info(at)landskronadirekt.com.
Bifogat gärna en bild på dig själv eller något som illustrerar krönikan samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa någon fråga. Försökt håll dig under 6000 tecken inkl mellanslag. Ingen ersättning utgår.

Gästkrönikör på Landskrona Direkt

Skicka din krönika till info(at)landskronadirekt.com.
Bifoga en bild på dig själv eller något som illustrerar krönikan samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa någon fråga. Försökt håll dig under 6000 tecken inkl. mellanslag. Ingen ersättning utgår.

Till arkivet