Annons

Corona-video inspelad i Landskrona

Henrik Widegren är såväl läkare som musikant. Tå onsdagen var han på Landskrona Teater för att spela in en musikvideo om Coronaviruset.

Henrik Widegren. Låter namnet bekant? Du kanske har sett honom på det populära SVT-programmet Fråga Lund. Eller så har du sett och lyssnat till honom då han uppträtt på Visfestivalen i Landskrona. Du är dock långt ifrån ensam om att lyssna på honom. Läkaren och underhållaren har haft en viral dunderhit med sin låt ”Never Google Your Symptoms”. Musikvideon har beskådats nästan tre miljoner gånger på Youtube. På onsdagen var han, tillsammans med musiker och dansare, på Landskrona Teater för att spela in en ny musikvideo. Och såklart handlar den om Coronaviruset.

Annons
 

Henrik Widegren har bokstavligt talat många strängar på sin lyra. När han inte jobbar som läkare på öron- näsa- halsmottagningen på Lunds lasarett så spelar han musik. Något han började med innan han blev läkare.
– Det blev ju mycket spex under studenten med karnevaler och allt, minns han och skrattar när Landskrona Direkt träffar honom på Landskrona Teater.
– Vi ska spela in en video till min senaste låt. Föga överraskande handlar den om Coronaviruset, säger Henrik Widegren.

Han har vid två tillfällen varit med på Visfestivalen i Landskrona men då har han uppträtt själv med gitarren på magen. Annars är han med i bandet Verklighetens Folk. Det är dock inte detta band som spelar in låten om Coronaviruset.
– Nej, det är ett gäng kompisar som lirar. Vi har dessutom med några som dansar och så vidare.

Att skriva aktuell musik ligger Henrik Wigren varmt om hjärtat.
– Eftersom jag har det yrket jag har så skriver jag gärna låtar som är aktuella, säger han.
Och ett ämne som varit och är aktuellt är att människor googlar på symptom. Om detta sjunger han i låten ”Never Google Your Symptoms”.
– Ja, den har slagit genom stort. Främst i Indien och Korea, säger han. Och visst är det så. Nästan tre miljoner har sett musikvideon, som för övrigt spelades in på Landskrona Teater även den.

Med tanke på läget i skrivande stund kunde vi inte undgå frågan om vad han själv tror om virusets framfart.
– Det är omöjligt att säga men det gäller att vara försiktig men samtidigt förnuftig. Vi har ännu inte märkt något på öron- näsa- halsmottagningen på Lunds lasarett. Men det är bara en tidsfråga. Det kommer nog att bli kaos även hos oss innan det lägger sig igen. Vi har inte sett toppen ännu, tror Henrik Widegren.
– Men samtidigt så går livet vidare, säger läkaren och tar i hand då han tackar för intervjun och börjar rigga scenen.

Låten skrevs förra veckan och spelades in i en studio i tisdags. På onsdagen spelades videon in och låten släpps på måndag.

Naturligtvis är de inblandade klädda i läkarrockar.
Foto: Markus Nilsson, Landskrona Teater

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser