Annons

Nytt ägarbyte på Pumphuset

Malin och Kristina Håkansson. Så heter de nya krögarna på Pumphuset. tanken är att det ska bli fiskelägets kvarterskrog. Bardisken ska höjas om mysfaktorn i pub-delen ska höjas.

Än en gång har ett ägarbyte ägt rum på Pumphuset i Borstahusen. Det som skiljer sig från tidigare är att det är två kvinnliga krögare som tagit över verksamheten. Tanken är att stämningen ska bli mer avslappnad och såväl Malin Håkansson som hennes svägerska Kristina med samma efternamn är övertygade om att de kommer att lyckas.

Annons
 

Malin Håkansson har tidigare drivit Gröna Lyktan på Eriksgatan under en kort period. Hon har även jobbat på Fellini vid Rådhustorget några år. De senaste åren har hon dock jobbat på färjorna mellan Helsingborg och Helsingör.
– Men så hände det fantastiska att Pumphusets förra ägare Niklas Robertsson ringde mig och frågade om jag ville ta över driften på Pumphuset. Jag kontaktade då min svägerska Kristina och så hoppade vi på tillsammans, säger Malin Håkansson och skrattar.

Till skillnad mot Malin så har Kristina Håkansson ingen erfarenhet av att driva krog.
– Knappast. Jag jobbade på Helsingborgs stad innan jag hoppade på detta, säger hon.

Målet är att Pumphuset ska bli en kombinerad kvarterskrog, fine dining restaurang och enkel sommarrestaurang.
– Vi började direkt med att sänka priserna en aning. Och sortimentet kommer att utökas. Vi kommer även att försöka locka många till vårt After Work varje fredag. Då och då kommer det att bli levande musik, säger Kristina Håkansson.

Hennes kollega berättar också om en het sommar.
– Vi ska ha vad vi kallar för Sommarpumpan. Man ska kunna komma hit i t-shirt och shorts och äta något enkelt och ta en kall öl när man badat. Vår förhoppning är att uteserveringen ska bli riktigt het i sommar.

Den förre ägaren byggde ett bageri i byggnaden och detta kommer de båda krögarna att satsa hårt på.
– Vi har faktiskt redan börjat. Vi har bland annat en härlig frukostservering på lördagarna. Vi öppnar redan klockan åtta, säger Malin Håkansson.
– Vi kommer också att utöka sortimentet från bageriet. Vi behåller naturligtvis surdegen men det blir även annat gott.

Att det finns andra verksamheter såväl i samma byggnad som i grannskapet ser de båda nya krögarna bara som en fördel.
– Tillsamman kommer vi att locka ner folk till Borstahusen. Det är något som vi alla gynnas av. Därför hoppas jag att vi kan få till ett gott samarbete här, avslutar Malin Håkansson.

I restaurangen ska man även fortsättningsvis serveras mat av hög kvalitet. Det kommer dock även att serveras enklare rätter.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser