Färgglatt på Galleri Tapper-Popermajer

Tomas Eriksson, Åse Ekström och Patrik Gyllander visar upp verk som de själv tycker representerar dom bäst. Galleris Hans Tapper betraktar.
Tomas Eriksson, Åse Ekström och Patrik Gyllander visar upp verk som de själv tycker representerar dom bäst. Galleris Hans Tapper betraktar.

Gillar du variation och färg när du tittar på konst så ska du besöka Galleri Tapper-Popermajer i Landskrona den 15 februari till och med den 8 mars. För konsten står Åse Ekström, Patrik Gyllander och Tomas Eriksson.

Att gallerier har konst av olika konstnärer samtidigt är inte så ovanligt. Att konstnärerna blandar sina konstverk med varandra ser man dock inte så ofta.
– Det blir lite som vardagsrummet där hemma. Där har man inte en konstnär överallt. Man blandar och ger, säger gallerist Hans Tapper.

Patrik Gyllander är en erfaren och etablerad konstnär från Malmö med ett moget bildspråk som samtidigt är väldigt lekfullt och experimenterande.
– Jag har känt Hans i över 20 år. Jag nappade på idén direkt. Det ska bli kul att ställa ut igen, säger konstnären som haft verk såväl på Konsthallen som på Skumpa och Spaljé.
– Men här hoppas jag nå ut till en ny publik, säger han.

Åse Ekström är en något mer nybakad konstnär från Malmö som arbetar lekfullt och experimenterande med objekt, skulptur och ljus.
– Jag har ställt ut hos Hans i Teckomatorp tidigare. Jag tycker också det ska bli spännande. Faktum är att vi inte visste vilka fler som skulle ställa ut förrän vi träffades här allihop tidigare i veckan, säger hon och skrattar.

Den tredje och siste konstnären som ställer ut på Galleri Tapper-Popermajer är Tomas Eriksson. Han är en uttalat naivistisk målare på uppgång, verksam i Danmark och som har ett glädjespridande, jovialiskt fritt och lekfullt uttryck.
– Naivismen är ofta en vattendelare. Antingen gillar man det eller så gör man det inte. Men här passar det perfekt nu, säger Tomas Eriksson som precis som Patrik Gyllander ställt ut i konsthallen tidigare.
– Det var några år sedan som den danske naivistföreningen blev inbjuden att ställa ut.

Hans Tapper tycker att konstnärerna tillsammans ger en annan helhetsbild än de skulle göra var för sig.
– Deras olika uttryck skänker en fräsch extra dimension åt upplevelsen. Genom att balansera och kontrastera väldigt olika uttryck och teknik skapar vi en utställning där målet är att summan blir större och intressantare än delarna.

Vernissagen är på lördag klockan 12-16 och samma öppettider gäller på söndag. Utställningen pågår till och med den 8 mars.

Patrik Gyllander packar upp sina verk som ska hänga på Galleri Tapper-Popermajer
Till arkivet