Annons

Fotoboken uppmärksammas

På Landskrona stadsbibliotek har fotoböckerna fått en framskjuten placering.

Landskrona bibliotek har av Region Skåne beviljats 250 000 kronor för projektet Fotoboken – kulturstöd, föredrag och workshops.

Kulturrådets statliga litteraturstöd finns till för att fler ska kunna få tillgång till ett varierat utbud av litteratur av hög kvalitet i hela Sverige. De böcker som tilldelats stöd distribueras vidare till alla folkbibliotek. Flera av de böcker som når Landskrona bibliotek är fotoböcker. Med utgångspunkt i dem kommer Landskrona bibliotek tillsammans med Landskrona museum, Landskrona Foto, yrkesverksamma fotografer och hobbyverksamma fotointresserade samt Fotoförfattarna inom Svenska Fotografers förbund arrangera föreläsningar och workshops utspritt under 2020.
– Syftet med samarbetet är att uppmärksamma fotoboken och tillgängliggöra fotografi till fler personer i Landskrona, med omnejd, med olika stort intresse för fotografi, säger bibliotekarie Annika Liljengren.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser