Annons

Kvällsamtal om mode

Ralf Turander visade sina bilder på allsköns modeller. Den på en OS-stylad Ingmar Stenmark fick många att dra på smilbanden.

Landskrona Fotos samtalsserie med några av den svenska modevärldens främsta namn är inne på omgångens sista träff när Lotta Lewenhaupt på torsdag gästar den lilla biografen i Tyghuset.

Annons
 

I torsdags drog fotograf Ralf Turander fullsatt biograf när Landskrona Fotos samtalsserie om modefoto rullade vidare med Tonie Lewenhaupt som moderator.
– Det känns verkligen som vi har hittat rätt form och miljö för dessa samtal, sa Tonie Lewenhaupt när applåderna klingat av efter samtalet mellan de båda modeikonerna.

Ralf Turander berättade om sitt fotograferande för Femina, Damernas värld, Bonniers månadstidning och Månadsjournalen. Tiden som assistent i Paris under det tidiga 1960-talet avhandlades också. Nostalgiska artiklar och annonser visades och tillbakablickarna till 60- 70- och 80-talet var många även om bilderna i sig stundtals kändes tidlösa. Det gjorde dock inte bilden på en OS-stylad Ingemar Stenmark som lockade till skratt.
– Den slipsen minns jag än, medgav Ralf Turander.

Ralf Turander har inte enbart följt modets nycker. Han berättade att han tidigt kom i kontakt med den digitala tekniken och var snabb med anamma den.

På torsdag gästar Lotta Lewenhaupt, journalisten som på 70-talet blev Sveriges första modekrönikör i tidningen Damernas värld. Hon har även arbetat på svenska ELLE och grundade 1992 ELLE Interiör. Lotta Lewenhaupt är aktuell med boken Av egen kraft och under kvällssamtalet berättar hon om svenska designers inflytande på modet, till exempel Gunilla Pontén och Kerstin Lokrantz.

Begränsat antal platser
Torsdagens samtal pågår klockan 18-19 i Landskrona Fotos lokaler. Fri entré men för att vara säker på att få plats bör man anmäl sig till: info@landskronafoto.org

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser