Annons

Grova brott kan ge långt fängelsestraff

En 25-årig Landskronabo har ett långt fängelsestraff att vänta om Lunds Tingsrätt går på åklagare Emma Adolfssons linje. Hon har väckt åtal mot mannen och vill se honom dömd för grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Annons
 

Det var efter ett tips i slutet av september förra året som polisen slog till mot 25-åringen som bor i stadens östra delar. Vid husrannsakan fann polisen en revolver, ett avsågat pumphagelgevär samt så kallade bangers. Dessutom har polisen lagt beslag på över 50 000 tabletter narkotikaklassade läkemedel, 34 gram kokain, 87 gram MDMA (ecstasy) samt en mindre mängd hasch. Narkotikan uppskattas vara värt cirka 800 000 kronor på gatan. Polisen fann även flera mindre guld- och silvertackor.

Även en kamrat till 25-åringen kommer att ställas inför rätta. Han är misstänkt för narkotikabrott, alternativt medhjälp till narkotikabrott.

Rättegången inleds nästa vecka.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser