Landskrona Foto bjuder in till kvällsamtal om mode

Ralf Turander, Ewa-Mari Johansson och Lotta Lewenhaupt gästar Landskrona Foto för att tala om modefotografering. Foto: Pressbilder.
Ralf Turander, Ewa-Mari Johansson och Lotta Lewenhaupt gästar Landskrona Foto för att tala om modefotografering. Foto: Pressbilder.

Nu presenterar Landskrona Foto en serie kvällssamtal  på Tyghuset där vi möter tre modeprofiler och fördjupar oss i deras berättelser och modefotots historia. Dräkthistorikern, fotografen, journalisten och författaren Tonie Lewenhaupt är moderator.

16.1 kl. 18-19 / Hur går det egentligen till vid en modefotografering? Ewa-Mari Johansson har fotat för internationella modetidningar som Harpers Bazaar och Amica, liksom svenska ELLE och Månadsjournalen. Hon berättar om sina erfarenheter och diskuterar skillnaden mellan porträttbild och modebild. 

23.1 kl. 18-19 / Ralf Turander är fotograf och har arbetat för tidskrifter som Femina, Damernas värld, Bonniers månadstidning och Månadsjournalen. Han har gjort flera fotoböcker på olika teman och otaliga reklamkampanjer. Under kvällen berättar han om modefotografens roll under 60- 70- och 80-talet.

30.1 kl. 18-19 / Lotta Lewenhaupt, journalist, blev på 70-talet Sveriges första modekrönikör i tidningen Damernas värld. Hon har även arbetat på svenska ELLE och grundade 1992 ELLE Interiör. Lotta är aktuell med boken Av egen kraft och under kvällssamtalet berättar hon om svenska designers inflytande på modet, till exempel Gunilla Pontén och Kerstin Lokrantz.

Fritt inträde, men begränsat antal platser.
För att vara säker på att få plats, anmäl dig till: info@landskronafoto.org

Just nu visas utställningen Intercepted av Nadja Bournonville på Landskrona Foto. Bournonville blev 2018 års Lewenhaupt-stipendiat. Stipendiet instiftades till minne av Claës Lewenhaupt som fotograferade mycket mode och reklam.

Till arkivet