Fira jul med Prebens Pågar

Bosse Nilsson i Prebens Pågar har skrivit svensk text till Bob Dylans 10 år gamla röjiga julhit ”Must Be Santa”. Foto: Mattias Persson.

Vi noterar att Prebens Pågar och  Perikles för en månad sedan släppte en julskiva där låten ”Det är Tomten”, låter oerhört bekant.
– För tio år sedan släppte Bob Dylan, Must Be Santa, på sin skiva ”Christmas in the Heart”. Det är den jag nu skrivit svensk text till, säger Bosse Nilsson i Prebens Pågar.

”Det är Tomten” (Must Be Santa) är en julsång skriven av Hal Moore och Bill Fredericks med svensk text av Bosse Nilsson. Låten släpptes först 1960 av Mitch Miller. En version av Tommy Steele nådde fjärdeplatsen på den engelska singellistan.
– Jag köpte Dylans julskiva 2009 och har länge funderat på om det finns en svensk text till Must Be Santa. I höstas kollade jag upp detta och då det inte fanns någon, så ansökte jag om att få skriva en. Texten blev godkänd och den svenska versionen heter ”Det är Tomten”.

Alla som sett Bob Dylans video till låten vet att det är en minst sagt röjig julfest som utspelar sig och samma känsla finns kvar när nu de båda banden Prebens Pågar och Perikles gått samman och spelat in låten.
– Vi bjöd in Perikles i studion. Så sången delas nu mellan Johan Jonven i Prebens Pågar och Lars ”Lunkan” Lundgren i Perikles. Våra vänner i  Perikles tyckte att låten blev skitbra och de undrade ifall inte de också kunde få släppa en skiva, säger Bosse Nilsson med ett brett leende.

Sagt och gjort. På Prebens Pågar skiva finns även låten ”Välkommen hem till Jul” en originallåt skriven av Bosse Nilsson. En låt som gjord för att dansa tryckare till på Prebens Pågar HomeComingParty på juldagen på Pumphuset.

Lyssna på skivan

På Bob Dylans 34:e studioalbum,  Christmas in the Heart” finns denna röjiga jullåt:

Till arkivet