Annons

Utforska virtual reality, shamanism och fotografi på Tyghuset

Mária Júdová är en Prag-baserad bildkonstnär som just nu är residensfotograf i Landskrona. Den 19 december bjuder hon in intresserade Landskronabor till sin studio på Tyghuset.

Landskrona Fotos residensfotograf Mária Júdová öppnar sin studio på Tyghuset och guidar besökarna genom den virtual reality-upplevelse hon just nu arbetar med. 

Annons
 

Genom upplevelsen vill hon utforska shamanism som ett sätt att tänka om vårt nuvarande samhälle. Med inspiration från forntida kultur, ritualer, folklore och civilisation väcker Mária Júdovás VR-upplevelse reflektioner över bland annat en förlorad känsla av sammanhållning och empati. Besökare kommer genom en VR-mask få en chans att titta in i en dold värld genom ögonen på en shaman och interagera med dessa krafter som kanske väcker något inom dem som de har glömt bort.

Mária Júdová i residens Landskrona
Mária Júdová är en Prag-baserad bildkonstnär som just nu är residensfotograf i Landskrona.
Med en bakgrund i linsbaserad media (fotografering och video) har hon under de senaste åren blivit särskilt intresserad av bilder skapade med hjälp av digital teknik (datorgenererad bild, fotogrammetri osv). Hennes nuvarande arbete sträcker sig från (interaktiva) installationer och Virtual Reality och Augmented Reality-upplevelser till audiovisuella föreställningar.

Den 19 december klockan 12-17 på Tyghuset, Kavallerigatan 4 i Landskrona kan du ta del av Mária Júdovás virtual reality-upplevelse.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser