Annons

Häljarpsföretag växer inom LSS-boende

Emrahus har uppfört ett serviceboende i Vallkärra utanför Lund.
Foto: Wilhelm Gisow.

Robin Berkhuizen, VD på Emrahus har låtit höra tala om sig på sistone. Dels är han och hans företag aktuella med att färdigställa kvarteret Morgondoppet i Borstahusen, dels för attt husleverantören  i veckan överlämnade sitt första serviceboende.

Annons
 

Tre år i rad har Robin Berkhuizen cyklat land och rike runt med Funktionshinderbanan och pratat LSS-boende med politiker och andra beslutsfattare. Något han nu skördar frukterna av. I förra veckan skålades det på Emrahus kontor i Häljarp. Det var dags att inviga ännu ett LSS-boende, eller Emrahem som de kallas. Det elfte LSS-boendet är kanske ingen milstolpe som så många firar, men detta vad däremot det första serviceboendet som Emrahus stolt kunde lämna över till kund.

Robin Berkhuizen hade strax innan stått i snålblåsten i Vallkärra utanför Lund där boendet ligger och konstaterat att det är värt att fira varenda boende som invigs.
– Det innebär att någon får flytta hemifrån och möjlighet till ett självständigare liv, poängterar han.

Under rundvandringen i en av boendets åtta lägenheter är det många som konstaterar att ”här skulle man kunna bo”. Lägenheterna har panoramavy över åkrar som blommar med raps på våren. Varje lägenhet har också en egen uteplats.

– Det känns lyxigt att när man kommer in här på vändplatsen framför boendet. Man har liksom gjort det lilla extra, med detaljer som fönster som går från golv till tak. Det ligger också väldigt lugnt och fint, vilket är viktigt för de som ska bo här sedan. Många med autism kan bli stressade av alla intryck som finns i stadsmiljö, säger verksamhetschefen Sara Tamai från Attendo som ska driva boendet.

– Det är viktigt att det känns som ett riktigt hem utan några institutionella markörer, så att den som flyttar in här kan känns stolthet över sitt hem. Det är också därför vi stylar fotograferar en lägenhet, precis som man gör med vilken nybyggd bostad som helst, säger Robin Berkhuizen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser