Till minne av Bo Holmqvist

Bosse Holmkvist verifierar vad många fotbollsspelare misstänkt i decennier.
Bosse Holmkvist har gått ur tiden.

Som tidigare meddelas har Bo Holmqvist, Landskrona, hastigt avlidit vid en ålder av 76 år.
Hans sörjs närmast av sin fru Lillian Holmqvist, samt barnen.

Bo föddes i Stockholm 1943. Men flyttade till Skåne och Landskrona på 70-talet när han träffade Lilian. Bo spelade ungdomsfotboll i sitt favoritlag, Djurgården, där han även blev svenska juniormästare 1959. Bo fortsatte sedan sin fotbollskarriär i IFK Stockholm där han fick nöjet att spela mot Nacka Skoglund.

Fotbollen blev under hela hans liv en central del då han även hann att arbeta inom Svenska fotbollsförbundet med reklam. Men för de flesta fotbollsintresserade kommer Bo bli ihågkommen för de år han lagt ner i Landskrona BoIS, men kanske främst för den fotbollsdomare han var. Sällan har en fotbollsdomare haft så stor social kompetens och förmåga att leda matcherna på ett lugnt och harmoniskt sätt som Bo, vilket skapade en stor acceptans på plan. Inom Landskornafotbollen är Bo känd för alla roliga och snabbtänkta kommentarer som han kunde lämna mitt under spelet. Man hade kunnat fylla en hel bok med alla dessa klassiska citat! Likväl kommer han bli ihågkommen för sina betydelsefulla insatser för nya domare, både på och utanför planen. Bo var ett föredöme, då han alltid till hundra procent gick in i sin roll som domare och matchledare, oavsett om det handlade om
knattefotboll eller en seriefinal på högsta nivå.

Med sin glada uppsyn och sitt härliga leende lämnar Bosse ett stort tomrum efter sig. Men minnet kommer alltid att leva kvar hos oss, samt ambitionen att alltid göra sitt bästa.

Jonas Ljungberg, ordförande Landskrona FDK
Emil Persson, kassör Landskrona FDK

Till arkivet