Sista chansen att studera Svart på Vitt

Vi noterar att det till helgen är sista chansen att se årets upplaga av teckningstriennalen Svart på Vitt i Landskrona konsthall.

Svart på Vitt firar i år 48 år, det gör den till landets äldsta teckningstriennal. Den  jurybedömda utställningen visar endast original i svart och vitt med tekniker som bland annat blyerts, kol, krita, tusch, tråd och mix media. 

På lördag klockan 14 kommer juryledamoten Tonie Lewenhaupt att visa utställningen.
– Passa på. Det dröjer tre år till nästa gång. Vi har fått massor av lovord för utställningen, säger arrangerade Landskrona konstförenings ordförande Mia Widell.

Landskrona sprider tecknandets ädla konst i landet.
– Vi fick ett trevligt mejl från konstnären Ingela Agger som sprider ljus över Landskrona konsthall uppe i Örebro-län, säger Mia Widell.
– Då hon även undervisar visade hon upp mångfalden av svartvita uttryck man kan beskåda i utställningen för sina elever. Därefter fick de uppgiften ”Svart på Vitt” som de verkligen gick igång på.

Landskrona konsthall har öppet 12-17 varje dag fram till och med söndag.
– På lördag och söndag serverar vi dessutom en enklare fika i caféet för alla som saknat den möjligheten, avslutar Mia Widell.

Tonie Lewenhaupt, kommer lördagen den 14 december klockan 14 att berätta om hur juryn resonerade och ge en personlig betraktelse över utställningen Svart på Vitt i Landskrona konsthall.

Till arkivet