Annons

De är aktuella för stadsbyggnadspriset

På Gamla Kyrkogatan ligger flera intressanta fastigheter. Townhouse har tidigare prisats med kommunens stadsbyggnadspris och 2012 låg det länge i topp när TV-programmet Hustoppen skulle kora landets snyggaste hus. I sista programmet blev det dock passerat av Villa Ljunghusen som då innehades av dåvarande stadsbyggnadschefen i Landskrona. Ett hus på gatan som genomgått en rejäl förvandling det gångna året är “Björnes Magasin”, längst ner i bild.

För 17:e gången delas imorgon Landskrona stads stadsbyggnadspris ut för att uppmuntra byggherrar och fastighetsägare att satsa på god arkitektur med en hög estetisk ambitionsnivå.  Ifjol vann Hotel Öresund Conference & Spa.

Annons
 

Vad Landskrona Direkt erfar är står det i år mellan Bovieran, Sofia Albertina Plats, Sernekes magasinhusen Hus 1 samt Ålgräset, ett av Deromes hus i Borstahusen och där det sistnämnda är segertippat.

Bland tidigare pristagare märks bland annat Internationella Engelska skolan med idrottshall, Västerpark; DSV samt Townhouse.

2016 delade stadsbyggnadsnämnden även ut ett hedersomnämnande vilket då förärades Kv. Vildanden 12-13 där Tommy Persson samt företaget Bo Fint i Tvååker AB hade lyckats förädla de nergångna fastigheterna.
” Här har det skapats en kreativ miljö som ger en bra plattform för en fortsatt utveckling av närområdet för verksamheter och företagsamhet,” ansåg stadsbyggnadsnämnden då.
En liknande utveckling skulle man kunna säga att ”Björnes Magasin” på Gamla Kyrkogatan 21 genomgått. Dagligen stannar folk till för att beundra fastigheten och den muralmålning som finns på gården till fastigheten.

Stadsbyggnadspriset delas ut i samband med stadsbyggnadsnämndens sammanträde tisdagen den 10 december.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser