Harrys stöttar Musikhjälpen

Ann Seth driver Harrys i Landskrona och hon ser fram emot att stötta Musikhjälpen.

Ann Seth driver Harrys i Landskrona och hon ser fram emot att stötta Musikhjälpen.

Årets omgång av Musikhjälpen körs i Västerås den 9–15 december. Förra året drog projektet in över 50 miljoner kronor till temat ”Alla har rätt att funka olika” och i år är temat ”Sex är inte ett vapen”. Nu har restaurangkedjan Harrys bestämt sig för att dra ett strå till stacken. De har tecknat avtal med stiftelsen Runda Upp, en insamlingskanal som nu ger Harrys gäster möjlighet att skänka pengar till välgörenhet genom att runda upp matnotan med minst 10 kronor. Första initiativet blir under Musikhjälpen. Ann Seth är ansvarig på Harrys i Landskrona och hon ser fram emot musikhjälpen. Landskrona Direkt har även talat med Farah Abadi som är en av programledarna för Musikhjälpen.

– Pengarna går till ett mycket viktigt område. Det är många kvinnor och tjejer som är drabbade. Jag drar gärna mitt strå till denna stacken, säger Ann Seth till Landskrona Direkt.

Tanken är att matgästerna kommer att få en fråga när det är dags att betala krognotan den aktuella veckan.
– Vi kommer att fråga om de vill betala en tia extra, eller mer. Dessa pengar går då oavkortat till Musikhjälpen, säger krögaren.

En av de som kommer att vara inlåsta i glasburen som i år är placerad i Västerås, från vilket sändningen av Musikhjälpen sänds, är Farah Abadi från Landskrona.
– Det blir mitt tredje år i buren men jag var med i produktionen två år innan det också, säger hon till Landskrona Direkt.

Årets tema sätter fokus på sexuellt våld som förekommer i krig och konflikter världen över. Förra året drog projektet in över 50 miljoner kronor, något som Farah Abadi hoppas ska överträffas i år.
– Jag tror det. Årets tema är oerhört aktuellt och ingen är oberörd i frågan. Här pratar vi verkligen om att ämnet engagerar.

Nytt för i år är att alla kan engagera sig i fråga om insamlingar.
– Exempelvis kan alla i år beställa en engångsbössa. Om detta och om allt annat rörande Musikhjälpen kan du läsa på vår hemsida. Jag tycker att vi kan börja redan nu. Mitt förslag är att alla som läser denna nyhet ska gå in på hemsidan, läsa på och dela vidare. Då kommer detta att bli perfekt, avslutar Farah Abadi som i år leder Musikhjälpen tillsammans med Daniel Hallberg och Miriam Bryant.

Farah Abadi från Landskrona är en av tre programledare i årets upplaga av Musikhjälpen.
Foto: Selfie
Till arkivet