Annons

Bästa rankingen någonsin för grundskolorna

Landskrona lyfts fram som ett gott exempel när det gäller skolutveckling i en rapport från SKL.

Grundskolorna i Landskrona rankas högre än någonsin.

På tisdagen publicerade SKR, Sveriges Kommuner och Regioner (tidigare SKL) öppna jämförelser av grundskolan i landets kommuner. Landskrona rankas på plats 26 av 290. Det är hela 23 platser bättre än 2018 och den bästa placeringen någonsin för Landskrona. För tio år sedan låg Landskrona på en föga smickrade 274 plats.

Annons
 

– Det är helt fantastiskt att vi har tagit oss upp på plats 26 i rankingen. Det är ett kvitto på att det fokuserade arbetet med kunskap och arbetsro ger resultat. Vi kan vara särskilt stolta över hur duktiga vi är på att lyfta de elever som har de största utmaningar, säger Lisa Flinth (L), utbildningsnämnden ordförande.

Rankingen involverar både kommunala och fristående skolor i kommunen och baseras på följande nyckeltal: andel elever i årskurs 9 som har uppnått kunskapskraven, andel behöriga till yrkesprogram, genomsnittligt meritvärde samt avvikelse från det modellberäknade värdet för dessa tre nyckeltal.
– Elever och lärare i Landskrona gör en stor insats varenda dag för att alla barn ska lyckas i skolan. SKR:s ranking visar att vi är på helt rätt väg, säger Carina Leffler förvaltningschef på utbildningsförvaltningen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser