Landskrona Simsällskap tvåa på JSM

Landskronas tappra lagkappslag som firade stora triumfer vid JSM i Eskilstuna bestod av Christoffer Dellhede, Lucas Lindblom, Linus Kahl och Emil Hassling. Samma lag tog dessutom ett JSM-silver på 4x50 medley. Foto: Privat.
Landskronas tappra lagkappslag som firade stora triumfer vid JSM i Eskilstuna bestod av Christoffer Dellhede, Lucas Lindblom, Linus Kahl och Emil Hassling. Samma lag tog dessutom ett JSM-silver på 4×50 medley. Foto: Privat.

Landskrona Simsällskap stod för en mycket fin prestation när de hamnade på andra plats i medaljstriden och sjunde plats i poängstriden på JSM som avgjordes i Eskilstuna den gångna helgen. Totalt tog LS sex guld och två silver på JSM samt ett silver och två brons på SM.

Linus Kahl-01 stod för en av tävlingarnas bästa prestationer genom att ta fyra individuella guld på 100 och 200 bröstsim samt 200 och 400 medley. Samtliga lopp var personliga rekord och bröstsimsloppen var dessutom klubbrekord med 1.00,38 och 2.11,28. Linus var även med i topp på seniorsidan där han bland annat knep ett brons på 100 bröstsim.

Emil Hassling-00 gjorde även han ett mycket fint mästerskap när han tog JSM guld på 100 medley och silver bakom Linus på 100 bröstsim och 200 medley. I seniorfinalerna på 100 och 200 medley lyfte sig Emil väsentligt och tog ett silver samt ett brons på klubbrekorden 54,85 resp. 1.58,49. Han blev dessutom SM-fyra på 200 frisim med klubbrekordet 1.48,82.
– Vi fick också se ett klubbrekord på 50 frisim med 22,74 när han blev femma på JSM, hälsar tränare David Söderstjerna.

I lagkappen på 4×100 medley lyfte sig killarnas lag väsentligt mot anmälningstiden och lyckades vinna JSM för tredje året i rad. Denna gång med 5/100 marginal före Helsingborg på andra plats. I laget simmade Christoffer Dellhede, Lucas Lindblom, Linus Kahl och Emil Hassling. Samma lag tog dessutom ett JSM-silver på 4×50 medley.

– Otroligt kul och prestigefullt att försvara guldet i lagkappen i år igen. Lucas Lindblom går in i lagkappen, simmar nästa tre sekunder snabbare än innan SM och tar sitt första JSM-guld. Jäkligt häftig laginsats!, säger en nöjd David Söderstjerna.

I seniorlagkappen på 4×100 medley var LS nära att försvara sitt brons från förra året men hamnade till slut precis utanför pallen på en fjärde plats. I seniorlaget ersatte Julius Ekstrand Lucas Lindblom på bröstsimssträckan. På 4×50 medley blev laget sexa.

Lucas Lindblom-00 slog personligt rekord med fem sekunder på 200 bröstsim och blev JSM-femma på distansen med 2.16,79. I SM-finalen hamnade han på sjunde plats.

Elin Johannesson-99 klättrar tio placeringar och sänker sig med 29 sekunder från förra årets SM till 17.32,31 och en slutlig åttonde plats. Emma Linds klubbrekord från 1996 fick därmed en skjuts ner med fem sekunder. Elin gjorde dessutom en stor sänkning på 400 frisim till fina 4.26,73. 

Syskonen Viktoria-03 och Christoffer Dellhede-01 var båda i B-final på ryggsim under SM. Viktoria slog klubbrekordet på 200 till 2.18,35 och slutade 12:a. Christoffer simmade in på 14:e plats på 100 med tiden 56.50.

Julius Ekstrand-98 gjorde två SM B-finaler på 50 och 100 bröstsim där han blev 13:e och 14:e man i riket

Till arkivet