Annons

Nytt och fräscht på skolrestaurangen

Skolrestaurangen på Seminarieskolan har fått ett lyft.

Skolrestaurangen på Seminarieskolan har renoverats och i veckan var det återinvigning.

Annons
 

I somras påbörjades en renovering av skolrestaurangen på Seminarieskolan och under höstlovet färdigställdes den. Det firades med en trevlig återinvigning i måndags. Seminarieskolans skolrestaurang serverade den ordinarie grönsakspyttipannan samt spaghetti med köttbullar. Men då det skulle firas extra hade kökschef Anna Pikulak med personal tillagat en mumsig dessert på ugnsstekta äpplen med kokos, solrosfrö och vaniljgrädde som man bjöd eleverna på.

Renoveringen av skolrestaurangen har diskuterats i fyra år och i  höst blev det äntligen klart.  Akustikplattor finns nu i de nya bordskivorna samt i väggarna, vilket bidrar till en dämpad ljudnivå. En liten scen har tillkommit som gör att skolrestaurangen kan användas till fler ändamål som till exempel föreläsningar.

Restaurangen går nu i färgskalan gul/lime och blå och den är inredd med olika typer av bord och stolar vilket gör restaurangen modern och fräsch. Serveringsdiskarna är också nya med en modul för sallad, en för drycker och nybakat bröd samt då en för dagens rätt där det erbjuds tre rätter per dag.
– De nya möblerna är fina och det är färgglatt.
– Stolarna är också sköna men armstöden är lätt att fastna i.
– Det är mycket bra med en soffa på morgonen när man är på Fritids.
– Maten är godare.
Var omdömena från Klass 2B .

–  Firandet fortsatte senare på eftermiddagen då inbjudna föräldrarepresentanter, skolpersonal, måltidspersonal och pensionerad personal som jobbat i köket kom. De bjöds på Pommac, tunnbrödsnittar, frukt och en kakbuffé, berättar Birgitta Åkesson, enhetschef på måltidsavdelningen.

Rent av blev maten godare när skolan fick fräschat upp matsalen. Det tyckte eleverna i klass 2 B.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser