Annons

Framgångsrikt tävlingsår för LAK

Rasmus Lindqvist tog tre brons när USM avgjordes på Puls Arena i våras. Sedan dess har framgångarna fortsatt för klubben.
Foto: Pressbild

Under 2019 har Landskrona Atletklubbs lyftare deltagit i Svenska Tyngdlyftningsförbundets serier som avgörs över fyra deltävlingar under året. LAKs bredd har gett möjlighet till lag i serierna för seniorer herrar, seniorer damer, juniorer herrar, juniorer damer samt ungdomar. Störst framgång hade herrjuniorlaget som vann serien totalt.

Landskronaungdomarna skördade också stora framgångar med sina två lag som slutade på 2:a respektive 8:e plats i serien. Damjuniorerna slutade på en fin 5:e plats i serien. Seniordamlaget slutade på en utmärkt 3:e plats i division 1 och seniorherrlaget slutade på 3:e plats i division 2 södra.
– Kvar på tävlingsåret har vi distriktsmästerskapen för ungdomar upp till 14 år 30/11 i Trelleborg samt Götalandsmästerskapen som arrangeras av LAK i Puls Arena: Landskrona 7-8/12. Vi ser fram emot att ta emot tyngdlyftare från hela Götaland för en intensiv och spännande tävlingshelg, säger Fredrik Hertzberg, vice sekreterare i Landskrona Atletklubb.
– Götalandskampen är också första tävlingen då kval till senior-SM kan göras, LAK har ett flertal atleter som har goda möjligheter att kvala in. Vi ser också fram emot 2020 då vi vill fortsätta utveckla vår verksamhet tillsammans med våra duktiga och engagerade juniorer och ungdomar.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser