Nytt försök att öppna restaurang på Eriksgatan

Kusinerna slår förhoppningsvis upp portarna för Nära & Kära nästa vecka.
Kusinerna Mohammad Alhamoud och Asaad Alsalama slår förhoppningsvis upp portarna för Nära & Kära nästa vecka.

Än en gång görs det försök att öppna restaurang i Frälsningsarméns och Sagabiografens före detta lokaler på Eriksgatan i höjd med Kasernplan. Denna gång är det kusinerna Mohammad Alhamoud och Asaad Alsalama som slår upp portarna till Nära & Kära.
– Vi väntar bara på miljöförvaltningen. Vår förhoppning är att öppna nästa vecka, säger Mohammad Alhamoud när Landskrona Direkt tittar förbi.

Tanken är att det ska bli både café och restaurang.
– Vi kommer bland annat att ha en stor buffé med allt från kött och fisk till kyckling och vegetariskt. Men man ska även kunna ta en fika här. Vi kommer att ha ett stort utbud av såväl vanligt kaffe och te som specialiteter från andra delar av världen, säger Asaad Alsalama och fortsätter.
– Det blir även mycket frukt och glass och glöm inte crepes.

Mycket av maten kommer att vara så kallat svensk. Men kebab är också något som de båda nya restaurangägarna kommer att satsa på.
– Skillnaden hos oss är att vi kommer att göra de stora rullarna själv. Vi kommer även att ha kolgrillat hos oss och det är inte så vanligt på andra ställen.

En annan skillnad mot många andra är att det inte kommer att serveras alkohol på Nära & Kära.
– Nej, hos oss dricker man alkoholfritt till maten. Vi kommer dock att ha ett stort utbud av alkoholfria drycker, avslutar Mohammad Alhamoud.

Till arkivet