Annons

Pollarna ska vara klara i december

Arbetet med att installera pollare för att förhindra biltrafik på stadens gågator är i full gång. En av gatorna som får pollare är Stora Norregatan.

Arbetet med att installera höj- och sänkbara pollare för att kunna reglera trafikflödet på stadens gågator är i full gång. Tanken är att allt ska vara i drift i mitten av december.

Annons
 

Initiativet är ett sätt att öka tryggheten för gångtrafikanter.
– Såväl handlare som allmänhet och inte minst blåljuspersonal upplever det som att det är ett stort problem med att reglerna inte följs, säger Tora Broberg, stadsmiljöchef i Landskrona stad.

Sammanlagt rör det sig om sju höj- och sänkbara pollare som installeras på Nygatan, Rådhusgatan, i korsningen mellan Järnvägsgatan och Östergatan, Stora Norregatan, Järnvägsgatan och Rådhustorget.
– Vi arbetar parallellt med allihop. Först ska det grävas och ljutas. När sedan väl pollarna är på plats så ska allt programmeras så att de funkar som de ska, säger Tora Broberg.
– Och om allt går som det ska så ska pollarna tas i bruk i mitten av december.

Pollarna kommer att stänga gågatorna för biltrafik mellan klockan 11-06. Under övrig tid är det möjligt att köra in leveranser till handlare, krögare och boende.
– Tiderna är faktiskt mer generösa än tidigare. Men nu kommer det inte att gå att fuska, säger Tora Broberg.

Polis, ambulans och räddningstjänst har egen utrustning för att styra pollarna. De som behöver komma in på gatorna i samband med exempelvis flytt, kan kontakta Landskrona stads trafik- och tillståndsavdelning för att få dispens.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser