Annons

Morgondagens event testades på en jury

Kan man höja Skånes värde genom evenemang? En fråga som i allra högsta grad var aktuell när studerande från Yrkeshögskolan Landskrona pitchade in sina bästa eventidéer för en jury. Foto: Whyland.

För andra året i rad erbjöd Event in Skåne studerande från Yrkeshögskolan Landskrona att pitcha in sin bästa eventidé. Vinnande koncept får sedan möjlighet att få genomföra det i verkligheten.

Annons
 

Det var 35 förväntansfulla studerande från utbildningen Eventkoordinator som i grupper om 3-4 personer igår gick upp Landskrona teaters scen. Detta för att inom 10 minuter försöka övertyga juryn bestående av experter inom evenemang samt en representant från Event in Skåne att deras idé var genomförbar och hållbar.

Flera olika evenemangsidéer lades fram, bland annat en historisk matresa mellan olika skånska slott, ett stort E-sportsevent och en om sportfiske i Borstahusen. Efter en allvarlig överläggning blev vinnaren till slut en mountainbikefestival genom Sjöbos skogar. Juryns motivering grundades främst i initiativtagarnas folklighet och engagemanget i deras arbete samt att festivalen ansågs vara fullt genomförbart. Eventet har även visat på stort intresse bland intressenter så som kommun, föreningar och näringsliv.
– Detta är en av våra största och viktigaste moment i utbildningen och det är mycket snarlik den verklighet de studerande snart befinner sig i. Vi är stolta och glada över den kompetenta juryn som tog sig tid att bistå med sin kunskap och ge värdefull feedback till våra studerande, säger Aida Winnerström, utbildningsledare på Eventkoordinatorutbildningen.

Juryn bestod av Christian Dahl, förvaltningschef för kulturförvaltningen, Petra Kuritzén, projektledare kultur, samhälle och kommunikation inom Event in Skåne, George Jonasson  eventmanager och producent hos Rebello samt Mikael Köhler projektmanager på Malmö E-sport.

Pitch Skåne är ett samarbete mellan Event in Skåne och YH utbildningen Eventkoordinator i Landskrona med målet att ge de studerande i utbildningen en möjlighet att få genomföra sina idéer som kan leda till ökad samverkan mellan skånska kommuner, näringsliv och föreningar samt stärka utbildningens position och bidra till utbildningens utveckling och relationer med näringslivet.

Pitch Skåne är ett initiativ av Event in Skåne och Georg Jonasson som har vidareutvecklats av Elin Jönsson, kursledare i Event Management 2019.
– Huvudsyftet är att skapa ett event som bidrar till att stärka Skånes varumärke som en intressant region inom Mat och dryck, E-sport eller Outdoor, säger Elin Jönsson.

Event in Skåne verkar för att stärka Skånes varumärke och bidra med destinationsutveckling som ökar Skånes attraktionskraft. Skåne ska vara Norra Europas ledande eventregion. Målet är att tillsammans med bolagets partners värva fler, större och bättre event, mässor och kongresser till Skåne.

Från vänster: Elin Jönsson, kursledare. Angelina Stefanovic Andersson, studerande och vinnare. Erica Hermansson, studerande och vinnare. Nellie Åkesson, studerande och vinnare. Petra Kuritzén – Projektledare kultur, samhälle och kommunikation, Event in Skåne. Mikael Köhler – Project manager, Malmö E-sport. George Jonasson – Event manager/ Producer, Rebello. Saknas på denna bilden: Christian Dahl – Förvaltningschef för kulturförvaltningen, Landskrona.
Foto: Whyland.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser