Annons

Intimt och personligt när Svante möter Beppe

Svante Thuresson möter Beppe Wolgers.
Foto: Anna Huerta

En av Sveriges främsta jazzångare, Svante Thuresson tolkar Beppe Wolgers – tillsammans med Claes Crona Trio.  Med humor och värme kommer publiken nära textförfattaren, poeten och människan Beppe i föreställningen Svante möter Beppe Wolgers. Lördagen den 9 november är det dags för föreställningen i Landskrona

Annons
 

Svante Thuresson berättar med Beppes egna ord om hans uppväxt, tankar och liv och framför några av Beppes mest älskade texter. Idén till föreställningen kommer från när Svante hittade Beppes memoarer hemma i bokhyllan.
–  Beppe betydde oerhört mycket, inte bara för mig, utan för en stor del av underhållningsbranschen under en lång tid. Han hade någon sorts känsla för vem han skrev till och han var ett proffs med allt vad det innebär, säger Svante Thuresson.

Svante Thuresson är en av Sveriges främsta jazzsångare med en lång karriär bakom sig. Hans repertoar är bred och han har under åren samarbetat med bland andra Hasse & Tage,
Povel Ramel, Monika Zetterlund och Cornelis Vreeswijk. På scen ser vi även Claes Crona Trio och tillsammans ger de oss sina tolkningar av låtar som ”Sakta vi går genom stan”, ”Vinter i skärgår’n” och ”Monicas vals”. Claes Crona Trio har spelat och turnerat med artister som Lill Lindfors, Putte Wickman, Viktoria Tolstoy, Vivian Buczek samt en mängd amerikanska artister och musiker.
– Jag har många minnen av Beppe och jag kan återuppleva bilden av honom när han vid något party hittade en gitarr och med stor inlevelse spelade och sjöng Sweet Lorainne. Han hade nog gärna velat vara sångaren framför orkestern,  säger Svante Thuresson.

Föreställningen är en samproduktion mellan Claes Crona Produktion och Riksteatern.

Medverkande
Svante Thuresson, texter och sång
Claes Crona, piano
Hans Andersson, bas
Johan Löfcrantz Ramsay, trummor

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser