Annons

Fyra LS-segrar vid Ystad Grand Prix

Landskrona simsällskap visade bra form vid Ystad Grand Prix.

Delar den svenska simeliten var samlade vid Ystads egen Grand Prix tävling den gånga helgen. På plats fanns flertalet landslagssimmare som aspirerar på plataser i nästa års OS-trupp. LS tog fyra segrar genom Linus Kahl, Emil Hassling och herrarnas lagkappslag.

Annons
 

Linus Kahl-01 och Emil Hassling-00 gjorde flera fina lopp och tog hem individuella grensegrar. Linus vann 100 fjärilsim på det personliga rekordet 55,30 och simmade utöver detta hem sex ytterligare medaljer. Emil Hassling tog två individuella segrar på 100 bröstsim 1.02,89 och 100 medley med 56,89. Mångsidige Emil tog, även han, totalt sju medaljer på flera olika simsätt och distanser.

Elin Johannesson-99 visade även hon gryende form med två personbästa på 400 och 1500 frisim. Tiden 17.43,07 på 1500 räckte till en fin bronsmedalj.

Herrarnas lagkappslag fick ställa sig högst upp på prispallen efter finalen på 4×50 frisim. I laget simmade Hampus Svensson, Linus Kahl, Emil Hassling och Christoffer Dellhede. Killarna tog även en silvermedalj på 4×50 medley, tätt efter segrande Helsingborg. I laget simmade Lucas Lindblom istället för Hampus.

– Simmarna visar att formen är på intågande inför SM/JSM som går av stapeln 13-17/11 i Eskilstuna. Det ser mycket bra ut, säger tränaren David Söderstjerna efter tävlingen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser