BoIS allt närmare kval

Det satt hårt inne för BoIS när de mötte Eskilsminne inför 2 231 åskådare på IP på söndagen, Men med tio minuter kvar kunde Kevin Jensen göra 2-0 till de randiga och därmed var segern hemma. Matchens första mål gjordes av Robin Hofsö. Segern innebär att BoIS ligger kvar på kvalplatsen till Superettan, fem poäng före Utsikten.

Det som skiljde matchen mot många andra på IP var att gästerna verkligen bjöd upp till dans. Första halvlek böljade fram och tillbaka. BoIS började bäst men efter hand kom Eskilsminne allt mer in i matchen. Närmast ett mål var Helsingborgslaget i 25 minuten efter att Amr Kaddoura missbedömt en situation men skottet gick utanför.
Istället kunde BoIS åter ta över spelet och i minut 44 fick Robin Hofsö bollen i djuplrd och placerade kyligt in 1-0 i Pontus Löfvenmarks bortre hörn.

I andra halvlek satte Eskilsminne betydligt hårdare press på BoISarna vilket resulterade i att en viss nervositet spred sig i det randiga lägret och efter en knapp timmes spel var gästerna mycket nära att kvittera men Amr Kaddoura visade sig på styva linan och räddade vackert.

Men när Eskilsminnes press var som störst kom det förlösande BoIS-målet som avgjorde matchen. Upprinnelsen till målet var när Robin Hofsö kämpade till sig bollen på motståndarnas planhalva och ett par pass senare kunde Kevin Jensen enkelt sätta 2-0.

Efter målet gick luften ur gästerna och BoIS kunde spela hem matchen.

Såväl Eskilsminnes tränare Mattias Lindström som BoIS dito Billy Magnusson var överens om att det var en jämn fotbollsmatch.
– Det var jämnt men BoIS hade mer spets i avsluten. Dessutom skapade vi lite väl lite framåt. Men vi gör en skaplig match och förlorade mot ett förmodat blivande Superettanlag, sade Mattias Lindström.

Billy Magnusson var naturligtvis glad över segern och bekände att det satt långt inne.
– Eskilsminne är ett bra lag och de låste oss väldigt högt uppe när vi hade bollen. Därför var det skönt när vi gjorde 2-0. Då tog deras ork slut, säger Billy Magnusson som nu ser fram emot ett nytt Skånederby måndagen den 28 oktober då de randiga åker till Kristianstad för att försöka bärga kvalplatsen till Superettan. Skulle Värnamo dock lyckas ta poäng när de möter Utsikten på bortaplan på lördag så är den randiga kvalplatsen redan då säkrad.

Till arkivet