Jan Sigurd berättar om Fritiof Nilsson Piraten

På söndag gästar Jan Sigurd Galleri Gamla Staden och berätttar då om sin nya bok om Fritiof Nilsson Pirakten. Foto: Pressbild
På söndag gästar Jan Sigurd Galleri Gamla Staden och berättar då om sin nya bok om Fritiof Nilsson Piraten.
Foto: Pressbild

Den som är intresserad av det skrivna ordet i allmänhet och den mytomspunne författaren Fritiof Nilsson Piraten i synnerhet ska bege sig till Galleri Gamla Staden på söndag. Dit kommer författaren Jan Sigurd och och hans hustru Anna-Lena Brundin för att i ord och ton berätta om boken Kalla min barndom åter. Piraten i Malmö.

Under 15 år, från 1957 och till sin död 1972, hade Fritiof Nilsson Piraten en lägenhet på Sergels väg i Malmö. I boken får läsaren nya insikter i hans umgänge, alkoholvanor och hans förhållande till barn och ungdomar. Här skildras hans komplicerade relation till hustrun Tora samt till vännen Sten Broman, den exhibitionistiske musikprofilen. Att Piraten ännu på 60-talet anlitade sekreterare som stenograferade färska historier är nytt liksom mycket annat i detta rika minneskalejdoskop. Boken är ett kollage av röster sammanfogade till ett böljande samtal.

Till arkivet