Annons

IF Lejonet åter till rötterna

Mikael Brokopp, ordförande, Mattias Pålsson, ungdomsansvarig, Fredrik Hansson, marknadsansvarig samt Henrik Gullberg, vice ordförande vid IF Lejonets nygamla klubbmärke.

Landskronas ishockeyförening IF Lejonet grundad 1966 har de senaste åren fört en anonym tillvaro.
Idag lanserar Lejonet sin nygamla logo som många landskronabor kommer att känna igen.
– Det är original logotypen som fått en modern uppfräschning och det är den duktiga häljarpsbon tillika hockeyföräldern, Kristina Olsson, som till vardags arbetar med grafisk design som ligger bakom logon, berättar ordföranden Mikael Brokopp.

Annons
 

En omstart gjordes för två år sedan då föreningen beslutade att lägga ner sin seniorverksamhet.
– Att lägga ner vår a-lagsverksamhet var inget roligt beslut att fatta men det handlade om klubbens överlevnad och med facit i hand så har vi idag oerhört aktiv förening med cirka 200 medlemmar både tjejer och killar från hockeyskolan och upp till juniorålder. Vi satsar fullt ut på barnen, ungdomarna, och våra ledare och föreningen är inne i en väldigt positiv trend. Det finns ett stort behov av ytterligare en ishall i kommunen då vi delar på istider med två konståkningsföreningar, poängterar Mikael Brokopp.

– Idag erbjuds allmänhetens åkning endast tre timmars istid per vecka under ordinarie säsong och det ger oss tre föreningar svårigheter att kunna växa eller skapa ett intresse för skridskosporterna, tillägger Mikael Brokopp.

IF Lejonet är en respekterad plantskola i regionen där det finns plats för både bredd och elitförberedande träning. Den sportsliga röda tråden sjösattes i fjol och en av landets erkänt bästa hockeyinstruktörer på ungdomssidan, Jonas Molin, har uppdraget att utveckla det sportsliga.

Det ser onekligen spännande ut för stans hockeyförening. 
Nu väntar hela Idrottslandskrona bara på besked om Sernekes satsning i Karlslund.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser