Annons

Billy hoppas på storpublik

Billy Magnusson ser fram emot söndagens match mot Eskilsminne och han hoppas på stort stöd.

Om resultaten går BoIS väg imorgon lördag så kan kvalplatsen till Superettan säkras redan när de randige tar emot Eskilsminne på söndag. Landskrona Direkt har tagit BoIS tränare Billy Magnusson på pulsen inför den viktiga matchen.

Annons
 

På lördagen tar Skövde AIK emot Utsiktens BK. Skulle denna match sluta oavgjort så har BoIS kvalplatsen till Superettan klar om de besegrar Eskilsminne på söndagen.
– Jag kommer naturligtvis att kolla resultatet i matchen i Skövde men jag ska inte se den. Jag har fullt fokus på vår egen drabbning mot Eskilsminne. Vi har revansch att kräva, säger Billy Magnusson.

Just Eskilsminne stod för motståndet senast BoIS förlorade en tävlingsmatch. Det var den 24 juni som Helsingborgslaget betvingade de randiga med 2-1 på Harlyckan. Efter det har BoIS 13 raka matcher utan förlust. Nio av dessa är segrar. Trots detta höjer Billy Magnusson ett varningens finger.
– När vi mötte Eskilsminne förra gången så spelade dom ett traditionellt rakt spel med uppställningen 4-4-2. Men efter att ha fått till några riktigt bra nyförvärv så har de börjat variera sitt spel. Så vi måste vara helt på tå på söndag. Matchen är lika viktig för båda lagen. Vi har båda kvalstreck på näthinnan, säger tränaren.
– Men vi har dock vår taktik klar. Vi ska spela vårt eget spel. Det känner vi oss trygga med.

Ljungskile leder Söderettan, åtta poäng före BoIS. Men att de skulle tappa sin ledning är i det närmaste otänkbart. Men kvalplatsen har alltså BoIS i sina egna fötter, om uttrycket tillåts. Och nu hoppas Billy Magnusson att Landskronaborna går man ur huse för att stötta laget på söndag.
– Vi har en fantastisk publik. Jag är så imponerad över de tappra som följer oss på bortaplan och jag ser fram emot att de och många till sluter upp på söndag. Detta är en match som kommer att ha stor betydelse för klubben som helhet. Vi har ett utmärkt läge just nu och skulle vi vinna så är det ännu bättre, säger Billy Magnusson.

Alla spelare utom Luka Petrovic är klara för spel. Det kan dock hända att Måns Ekvall tvingas vila.
– Han var lite krasslig igår och stod över träningen. Jag hoppas och tror dock att han är redo på lördag, säger tränaren som drillar sina adepter i eftermiddag.
– Det blir sista passet innan matchen. Fokus kommer att ligga på hur vi vill spela, avslutar Billy Magnusson.

Fredagens träningspass börjar klockan 16.30 och hålls på H-planen. Eventuellt kommer en del av passet att avverkas på a-plan. Söndagens match börjar klockan 16.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser