Landskrona i topp när Riksserien avgjordes

Den sammanlagda vinnaren av Riksserien i klass junior Bas blev Emma Jönsson, Landskrona Kvinnliga GF. Foto: Swedish RG Photo
Den sammanlagda vinnaren av Riksserien i klass Junior Bas blev Emma Jönsson, Landskrona Kvinnliga GF.
Foto: Swedish RG Photo

Under helgen har den sista och fjärde deltävlingen i Riksserien i rytmisk gymnastik avgjorts i Högskolehallen i Halmstad.
Från Landskrona Kvinnliga GF fanns en del gymnaster på plats för att tävla och trots ovanligt många missar måste man säga att sammantaget gick det riktigt bra för tjejerna från Landskrona.
 
Lördagens förmiddag var vikt åt gymnaster som ser sin chans att visa upp sig inför domare och publik på nationell nivå, men blir granskade av domarkåren i endast utförande delen av sina program. Lisa Lekeberg, Greta Bajraktari, Liusiya Koroleva, Leonita Bajraktari och Milena Kovalenko var de fem individuella gymnaster som “tränade sig på att tävla”. Även LKGFs  ungdomstrupp fanns på plats för att visa sitt nya fristående program. Lisa och Greta blev då förstärkta med Bella Oltner, Helen Noman och Maiah Hantoft. Inga officiella placeringar delas i denna “Fria klassen” kategori.
 
Dagen fortsatte med lite allvarligare inslag för LKGF, då det var dags för junior duo.
Emma Jönsson och Linnea Larsson gjorde sin andra tävling på kort tid med tunnband.
Det gick ganska bra i de två körningarna och flickorna kammade hem en silvermedalj.
Vann gjorde Nevis RGK.
 
I junior FIG klassen tävlade Tuva Henkel, Sanna Agic, Astrid Kristensson Nilsson och Emma Jönsson som hoppat upp en svårighetsnivå för dagen.
Ingen av gymnasterna blev helt nöjda med sin körning.
– Tuva hade en miss i varje gren och fick nöja sig med en fjärdeplats. Tempot i programmen var lite avslagen och Tuvas fina teknik med handredskapet kom inte till sin rätt. Sanna kladdade i rep, körde strålande i boll, men föll tillbaka något  med nya bandmomentet. Resultat en elfte plats. Astrid gjorde ett bra framträdande i rep, men var inte alls nöjd med boll och band
där hon “övertaggade” och blev ofokuserad. Emma lyckades bra med rep som inledning men tappade bollen lite för mycket i sitt nya program och var heller inte nöjd med avslutande band programmet som också är nykomponerat. Astrid slutade som tolva och Emma på 16:e plats, redogör Jenny Engdahl, Landskrona Kvinnliga GF.
Vann gjorde Nova Nyquist från GF Energo, Göteborg.
 
Junior Bas avslutade den långa tävlings dagen. 
I denna klass tävlade Linnea Larsson med käglor och band.
Två stabila körningar och Linnea kände sig nöjd och glad att ha genomfört sina nya program och en åttonde plats blev resultatet.
Leiah Plahn från Södertälje tog hand om guldet.
 
Söndagen inleddes med senior FIG och här  var Meja Engdahl Petersson i farten.
– En skada i axel / skulderblad stör Meja på träning, men i tävlingssituation måste man bita ihop. Tyvärr vill det sig inte riktigt för dagen och resultatet blev en femteplats i totalen. Oren insats i tunnband, bra i boll och trassligt med bandet.
Cassandra Pettersson från Örnsköldsvik vann.
 
Lucia Modeer Castro tävlade i senior Bas och genomförde två stabila program och var nöjd efter tävlingen.
– Tunnband var rent och fint, bandmomentet var lite trassligt men Lucia fick bra poäng och slutade på sjunde plats.
Vann gjorde Olivia Texeira från Uppsalaflickorna.
 
Även om inte helgens resultat var de bästa Landskrona gymnasterna presterat kunde LKGF vid den totala Riksseriens prisutdelningen glädja sig åt följande:
 
Junior FIG – total vinnare: Tuva Henckel, Landskrona Kvinnliga GF
 
Junior Bas – total vinnare: Emma Jönsson, Landskrona Kvinnliga GF
 
Senior FIG – total bronsmedaljör: Meja Engdahl Petersson, Landskrona Kvinnliga GF
 
Domare under helgen var Emma Sandell.

Den sammanlagda vinnaren av Riksserien i klass Junior FIG  blev Tuva Henckel, Landskrona Kvinnliga GF.
Foto: Swedish RG Photo
Till arkivet