Sommar i Lagunen årets händelse

Jonny Karlsson, Cityidrott, Niclas Lundblad projektledare för Sommar i Lagunen, Anna Classon, näringslivschef i Landskrona, samt Marcus Hansson och Daniel Glantz-Persson båda Cityidrott hade lätt för att dra på smilbanden efter det välförtjänta framgångarna vid MiH Guld-galan. Foto: Pressbild/Landskrona stad.

I går kväll utsåg Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen pristagare i kategorierna Årets Händelse, Årets Inspiratör och Årets Företag på galan MiH Guld. I kategorin Årets Händelse vann Sommar i Lagunen, evenemanget som pågick under hela juli månad på citystranden i Landskrona med allt från stand up och VM-sändningar till konserter och Skånes Matfestival.
Marknadsföreningen i Helsingborg anordnar årligen galan MiH Guld där man uppmärksammar företag, inspiratörer och evenemang. Årets gala hölls den 9 oktober på Helsingborg Arena.

I kategorin Årets Händelse var Sommar i Lagunen nominerade tillsammans med Swedish Padel Open Båstad, Företagardagarna i Ängelholm och Bayside Festival i Helsingborg.

Vann gjorde Sommar i Lagunen med motiveringen:
”Sommaren i Lagunen blev under 4 veckor en co-creation/medskapande mellan privata företag, kommunala bolag, föreningar, samarbetspartners och Landskrona stad där det bjöds på fria aktiviteter och underhållning från tidig förmiddag till sena kvällen. Härligt häng nere på Landskronas citystrand Lagunen dit staden samordnade flera av sina sommarevenemang och som stärkte kopplingen mellan bad och stad. Skånes Matfestival, Idrottsfesten, Landskronas största vattenkrig, solnedgångskonserter, soul, jazz, flamenco, stand-up, visning av VM-matcherna på storbild, utomhusbio och Världens Snabbaste Allsång var en del av utbudet. Genom Sommar i Lagunen lades grunden för en återkommande evenemangsupplevelse som attraherar såväl Landskronabor som tillresta besökare.”

– Det är särskilt hedrande att vinna det här priset i år när det har varit flera nya starka evenemang i regionen. På Landskronas citystrand har vi ett utmärkt läge för evenemang, och med den här framgången i ryggen är vi ännu mer motiverade att fortsätta utveckla konceptet, säger Anna Classon, chef för destination, kommunikation och näringsliv i Landskrona stad.

– Jag hoppas verkligen vi ska kunna fortsätta och håller tummarna för att det ska bli av nästa år också, säger Niclas Lundblad den drivna projektledaren som i stort sett arbetade dygnet runt den aktuella månaden för att få allt att funka.

MiH-Guld för Årets Händelse tilldelas ett arrangemang som gjort avtryck i och utanför regionen och på så sätt stärkt regionens attraktionskraft. Arrangemanget ska ha genomförts i någon av de kommuner som tillhör familjen Helsingborg och ha ett kreativt koncept av hög kvalité. Besökarna ska bära med sig en positiv känsla som kan gynna både privat- och arbetsliv. Arrangemanget kan ha privatpersoner, företag, organisationer eller kommuner som avsändare.

Landskrona uppmärksammades också i kategorin Årets Inspiratör där Cityidrotts medarbetare Marcus Hansson, Jonny Karlsson och Daniel Glantz-Persson var nominerade.
– Cityidrott kom på en hedersam andraplats i kategorin Årets personlighet, berättar en stolt Daniel Glantz-Persson och då bör det tillfogas att Cityidrott haft en stor påverkan även på att  Sommar i Lagunen blev den succé det blev.

Härligt Landskrona! Här är ett av södra Sveriges bästa arrangemang och visst hoppas vi på en fortsättning nästa sommar! Foto: Niclas Lundblad.
Till arkivet