Annons

Kevin Jensen visade vägen till sjunde raka segern

Kevin Jensen firar sitt drömmål mot Torns IF.
Foto: Nisse Nilsson

Uppdaterad kl 20.10

Kevin Jensen stod för två mål när BoIS vann med 3-0 mot Torns IF på söndagen. Den andra fullträffen lär aspirera på Årets Mål på IP. Det sista målet gjordes av Philip Andersson. Därmed fick de 2044 åskådarna se BoIS sjunde raka seger i Söderettan.

Annons
 

Lika självklart som att man blir blöt när man badar var det att Kevin Jensen utsågs till matchens lirare när BoIS besegrade Torns IF på Landskrona IP på söndagen. Först gjorde han påpassligt 1-0 efter att Robin Hofsö brakat ihop med Torns målvakt Svante Hildeman i minut 11. Men målet på de 4088 näthinnorna kom efter 44 minuter.
– Jag väggade förbi en kille och tunnlade två. När jag kom fram till mål så satte jag sedan bollen i närmaste hörnet, berättar en strålande glad Kevin Jensen minuterna efter slutsignalen.
– Det är det snyggaste målet jag någonsin gjort, intygar han.
Och visst har han rätt. En sådan prestation ser man sällan.

Mellan de båda målen var det dock si och så med spelet. Efter ledningsmålet blev det grinigt på planen.
– Det var ett jävla skitmål. Vi var tvungna att byta ut vår målvakt efter sammanslagningen vid målet och det präglade oss mycket, säger Richard Ringhov, tränare i Torns IF.
Noterbart är att det var ex-BoISaren Andreas Jakobssons son Felix som ersatte Svante Hildeman mellan stolparna i Torns mål.

Vars ett ypperligt läge hade dock de båda lagen mellan de båda målen i första halvlek. Det fösta hade Robin Hofsö och Granit Stagova i minut 27 och två minuter senare reflexräddade Amr Kaddoura ett skarpt skott till en resultatlös hörna.

I början av andra halvlek hade Kevin Jensen ytterligare två skapliga lägen innan Torn tog över allt mer av spelet. BoIS hade dock skaplig kontroll över situationen även om det hettade till i BoIS målområde stundtals.

Spiken i kistan kom dock efter 71 minuter. Efter en inåtskruvad hörna kunde BoIS lagkapten Philip Andersson nicka in 3-0.
– Vi hittade de ytor vi sökte även om Torn stod upp bra. Men vi är stabila och håller uppe såväl vårt spel som fokus på matchen, säger BoIS tränare Billy Magnusson.

Smolk i bägare var dock att Jonathan Asp tvingades lämna planen haltande efter en dryg halvtimmes spel.
– Han åkte på en rejäl tackling och har mycket ont. Foten vek sig så det blev en stukning. Det blir akuten efter matchen. Hur illa det är vet vi först då.

Alla matcher är naturligtvis viktiga i jakten på kvalplatsen till Superettan men nästa kamp är en nyckelmatch. Söndagen den 6 oktober möter BoIS Skövde på bortaplan.
– Vår ambition är att ta vår åttonde raka seger och utöka avståndet mot Skövde, avslutar Billy Magnusson.

Philip Andersson och Kevin Jensen. Så heter söndagens randiga målskyttar mot Torns IF.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser