Sjätte raka segern för BoIS

Arkivbild
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se
Amr Kaddoura räddade trepoängaren mot FC Trollhättan efter en kanonräddning på övertid
Foto /Arkivbild): Ulf Bjarke, Foto261.se
Uppdaterad 19.35

BoIS fortsätter att ånga på i Söderettan. På söndagen besegrade man FC Trollhättan med 1-0 efter ett mål av Kevin Jensen i andra halvlek. Den rättvisa segern var BoIS sjätte raka och därmed befäster laget sin kvalplats till Superettan.

Det var en skaplig första halvlek mellan FC Trollhättan och BoIS trots att det inte blev några mål. Det var dock BoIS som stod för det mesta och det bästa av spelet. De var också närmast ett ledningsmål. Första riktigt heta chansen hade Robin Hofsö som i minut 14 kom helt ren med Simon Forslund i FCT-målet. Bollkontrollen var dock inte den bästa men läget avslutades med att även Linus Olsson fick ett bra läge.
Närmast att hamna i målprotokollet i halvleken var dock Jonathan Asp som sköt en frispark som touchade muren och höll på att ställa Simon Forslund. Han lyckades få upp en hand och tippade bollen upp i ribbans underkant. Mål blev det alltså inte. I slutet av halvleken hade även hemmalaget ett skapligt läge men Philip Andersson fick bollen till en resultatlös hörna.

Istället kom målet i andra halvlek då Kevin Jensen sköt från straffområdesgränsen efter fint spel. Målvakten hade fingertopparna men lyckades inte styra bollen utanför målramen.
I och med målet trampade hemmalaget ner gasen en aning men BoIS spelade metodiskt och fortsatte att skapa chanser. Bland annat hade Linus Olsson ett drömläge med en knapp kvart kvar av ordinarie tid men han fick bara på en halvträff och Simon Forslund kunde rädda.
På övertid var dock hemmalaget mycket nära att kvittera men Amr Kadourra gjorde en blixtrande räddning och därmed kunde BoIS ta hem sin sjätte raka seger.
– Med tanke på att Kaddoura har så lite att göra på matcherna så är det grymt att han kan hålla hundra procent fokus. Sådan avgör matcherna, säger en glad Billy Magnusson.

Men, förutom för de tre poängen, så gläds tränaren över hur hans mannar genomför matchen.
– Hela laget visar karaktär och de värderar spelet klokt praktiskt taget hela matchen. Det blir kanske något felbeslut de sista tio minuterna och dessa kommer vi att kolla på video i veckan. Men totalt sett så gör hela laget en fantastisk match, säger Billy Magnusson.

Närmast väntar Skånederby då Torns IF gästar Landskrona IP söndagen den 29 september. Matchen börjar klockan 16.00.
– Jag ska inte klaga på att vi har 1500 på läktarna men ska vi snäppa upp så är det läge på söndag. Då hoppas och tror jag på en häftigare publiksiffra och bra ös på IP, avslutar Billy Magnusson.

Till arkivet